Η Google μόλις ανακοίνωσε ότι τώρα προσφέρει μια ολοκαίνουρια λειτουργία για Android συσκευές, που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την οθόνη του smartphone σας καθαρή ανά πάσα στιγμή. Ονομάζεται Screen Cleaner και είναι ένα επαναστατικό χαρακτηριστικό, που εξαλείφει την ανάγκη να σκουπίζετε χειροκίνητα την οθόνη του τηλεφώνου σας όταν είναι βρώμικη.

Σύμφωνα με την Google, το Screen Cleaner μπορεί να αποσπάσει βρωμιά, μουτζούρες και άλλα ανεπιθύμητα αντικείμενα που μπορεί να βρίσκονται στην οθόνη σας.

Πώς το κάνει αυτό; Λοιπόν, φαίνεται ότι η Google έχει αναπτύξει ένα API ανιχνευτή βρωμιάς, που μπορεί να αναγνωρίσει υπολείμματα και ατέλειες στην επιφάνεια της οθόνης. Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω στο βίντεο, μόλις εντοπιστούν, τα υπολείμματα ανακινούνται από έξυπνα στοχευμένα μικροκύματα. Μετά από αυτό, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα δόνησης και τα απτικά χειριστήρια του τηλεφώνου σας, το Screen Cleaner μπορεί να δημιουργήσει μικροδονήσεις για να σχηματίσει μια ασπίδα, που διατηρεί το κινητό σας καθαρό.

Το Screen Cleaner περιλαμβάνεται στο Files by Google – μια εξαιρετική εφαρμογή Android που σας βοηθά να διαχειρίζεστε το περιεχόμενο του smartphone σας, να καθαρίζετε ανεπιθύμητα αρχεία και να μοιράζεστε αρχεία εκτός σύνδεσης. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017 με το όνομα Go Go. Αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε από το Google Play, ενώ είναι συμβατή με όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν Android 5.0 ή νεότερη έκδοση. Αφού εγκαταστήσετε το Files by Google στο κινητό σας, θα δείτε ότι το πρόγραμμα καθαρισμού οθόνης είναι έτοιμο για δράση.