Τη Δευτέρα, το Twitter αποκάλυψε, ότι ένα σφάλμα στην πλατφόρμα επέτρεψε σε ένα συνεργάτη της εταιρείας, να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας μιας μερίδας χρηστών. Το σφάλμα επηρέασε μόνο χρήστες iOS, τους οποίους η εταιρεία έσπευσε να ενημερώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρήστες που επηρεάστηκαν είχαν περισσότερους από έναν λογαριασμούς. Το Twitter με κάποιο τρόπο συγκέντρωσε πληροφορίες της τοποθεσίας των χρηστών, παρόλο που οι χρήστες δεν είχαν επιλέξει να μοιραστούν την τοποθεσία τους.

Μετά τη συλλογή των πληροφοριών, έγινε κοινή χρήση τους με ένα συνεργάτη του Twitter. Αυτό σημαίνει ότι ο συνεργάτης μπορούσε να δει πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι χρήστες. Ωστόσο, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει ότι δεν αναφερόταν η ακριβής τοποθεσία, αλλά ο ταχυδρομικός κώδικας ή η πόλη.

Επομένως, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος αυτά τα δεδομένα για να παρακολουθήσει τις κινήσεις του θύματος ή να μάθει την ακριβή του διεύθυνση.

Επίσης, το Twitter επιβεβαιώνει ότι ο συνεργάτης του δεν μπορούσε να συνδέσει τις τοποθεσίες, που έβλεπε, με συγκεκριμένα άτομα. Υπήρχαν διαθέσιμα μόνο τα δεδομένα τοποθεσίας και κανένα άλλο στοιχείο του λογαριασμού του χρήστη. «Κανείς δεν θα μπορούσε να μάθει την ταυτότητά

σας», δήλωσε το Twitter. «Επιπλέον, τα δεδομένα δεν έμειναν στην κατοχή του συνεργάτη».

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία λέει ότι είναι επιβεβαιωμένο ότι τα δεδομένα τοποθεσίας έμειναν στα συστήματά τους για μικρό μόνο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια διαγράφηκαν, όπως όριζε η διαδικασία. Συνεχίζει λέγοντας: «Επιλύσαμε αυτό το πρόβλημα και εργαζόμαστε σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα συμβεί ξανά”.

Μετά από το περιστατικό, το Twitter ενημέρωσε τους ανθρώπους, των οποίων οι λογαριασμοί επηρεάστηκαν, για να τους πει ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Ζητά μάλιστα από τους ίδιους τους χρήστες να ελέγξουν ότι όλα είναι καλά.

Το Twitter δεν εξήγησε πώς ακριβώς προέκυψε το συγκεκριμένο σφάλμα και για πόσο καιρό μοιραζόταν τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών. Επίσης, δεν ανέφερε το όνομα του συνεργάτη. Απ’ ότι δήλωσε η πλατφόρμα, δεν σκοπεύει να αποκαλύψει αυτά τα στοιχεία.

Το Twitter έχει δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να συμπληρώσουν μια φόρμα επικοινωνίας και να έρθουν σε επαφή με τον υπεύθυνο για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων της πλατφόρμας, σε περίπτωση που θέλουν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό.