Η εταιρεία LG CNS, ανακοίνωσε πρόσφατα το καινούριο της εγχείρημα. Προετοιμάζει λοιπόν, την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διανομής τροφίμων βασισμένη σε blockchain, η οποία θα παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες στους καταναλωτές.

Για να το επιτύχει αυτό, θα συνεργαστεί με έναν τοπικό πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής, τον SayIT και θα βασιστεί στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα blockchain της LG που εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2019, Monachain.

Ο αρχικός στόχος αυτού του εγχειρήματος θα είναι τα σχολεία της Νοτίου Κορέας. Έτσι η πλατφόρμα θα εφαρμοστεί σε τρόφιμα που παρέχονται στις σχολικές καφετέριες της χώρας. Με την άμεση συνεργασία των κυβερνήσεων, θα παρέχονται και πληροφορίες για τα γεωργικά προϊόντα της περιοχής.

Οι βασικές πληροφορίες που θα αντλήσει η πλατφόρμα και θα δημοσιοποιήσει στη συνέχεια είναι οι πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, την επεξεργασία, τη διανομή, την απόκτηση και την κατανάλωση του εκάστοτε προϊόντος.

Όπως ανέφερε η LG CNS σε κάθε blockchain, υπάρχει διαφάνεια η οποία και θα βοηθά τους ενδιαφερόμενους -σε αυτήν την περίπτωση τους γονείς- να φροντίσουν την υγεία των παιδιών τους, μέσω των διατροφικών τους συνηθειών. Παράλληλα, στην πλατφόρμα θα έχουν τη δυνατότητα να διαφημίσουν τα προϊόντα τους, διάφοροι τοπικοί και μη παραγωγοί με online

φυλλάδια.

Δεν είναι το πρώτο, τέτοιου τύπου εγχείρημα, που ασχολείται η εταιρεία. Ήδη από τον Απρίλιο, η LG κατασκευάζει μια παρόμοια πλατφόρμα. Η συγκεκριμένη, αφορά το νησί Jeju και την ανακύκλωση μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στην ουσία, η πλατφόρμα παρακολουθεί τα στοιχεία των μπαταριών, τις ημερομηνίες παραγωγής και τη διανομή. Με αυτόν το τρόπο οι πελάτες θα γνωρίζουν πόση διάρκεια ζωής έχει η μπαταρία τους και πόση έχει μείνει για ανακύκλωση.

Η LG πρωτοπόρος σε θέματα τεχνολογίας μας έχει εκπλήξει αρκετές φορές με τις νέες της πρωτοβουλίες. Πριν λίγους μήνες,  ανακοίνωσε την ανάπτυξη δικού της chip τεχνητής νοημοσύνης, για χρήση σε οικιακές συσκευές. Το chip αυτό είναι ενσωματωμένο στο LG Neural Engine. Ακόμα θα παρέχει gadgets με δυνατότητες AI (Artificial Intelligence), που θα προστατεύουν τα δεδομένα και θα λειτουργούν χωρίς σύνδεση στο internet.

Η ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά ήταν ότι τα μελλοντικά της καθαριστικά robots, πλυντήρια ρούχων, ψυγεία κτλ θα έχουν εγκατεστημένο αυτό το AI chip.