Όταν φτάνει η περίοδος να αγοράσετε ένα antivirus, η μόνη σκέψη που πρέπει να σας περνάει από το μυαλό είναι η ασφάλεια που παρέχει στο laptop ή το desktop σας.

Στα Windows 10 σας παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξετε από δύο κατηγορίες antivirus. Τα δωρεάν και τα επί πληρωμή. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μπορούν να εξαλείψουν οποιοδήποτε spyware ή adware αλλά και να μειώσουν την εμφάνιση ransomware, botnets, trojans και άλλων αντίστοιχων ιών.

Στην πραγματικότητα βέβαια ένα καλό antivirus, δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι πανάκριβο. Αν παρόλα αυτά, προτίθεστε να καταβάλλετε ένα ποσό για να προετοιμαστείτε κατάλληλα καλό είναι να πραγματοποιήσετε μια έρευνα για τα καλύτερα που κυκλοφορούν εκείνη τη χρονιά.

Από την άλλη, τα δωρεάν antivirus κάνουν τη δουλειά τους πολύ εύκολα και γρήγορα. Εκτελούν άμεση σάρωση, με ένα μόνο γρήγορο κλικ και παρέχουν μια σφαιρική προστασία, ενώ εκτελούνται ήσυχα χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Τα εκάστοτε δωρεάν λογισμικά τέτοιου τύπου είναι κυρίως για προσωπική χρήση. Αυτό σημαίνει ότι εάν επιθυμείτε να διασφαλίσετε την επιχείρησή σας, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε την επιλογή να αποκτήσετε ένα antivirus επί πληρωμή.

Το Bitdefender από την άλλη διαθέτει ένα από τα καλύτερα antivirus που κυκλοφορούν και αφορά την προστασία των υπολογιστών από ιούς. Δυστυχώς δε μπορεί να προφυλάξει το προσωπικό σας κινητό.

Το Avast είναι γνωστό ως ένα ελαφρύ antivirus που έχει ελάχιστη επίδραση στην απόδοση του συστήματος. Σε γενικές γραμμές, το Avast είναι ίσως το καλύτερο και πιο πλήρες πακέτο προστασίας που μπορείτε να βρείτε. Είναι ένα από τα καλύτερα δυνατά προγράμματα προστασίας από ιούς που έχουν σχεδιαστεί για Windows και είναι προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου.

Γενικότερα, μπορείτε να βρείτε δωρεάν λογισμικά antivirus από πολλές εταιρείες. Έτσι με μηδαμινό κόστος μπορείτε να ελέγξετε εξ ολοκλήρου τη συσκευή σας και να εντοπίσετε οποιοδήποτε malware θα μπορούσε να βλάψει το σύστημά σας.