Οι συσκευές Mac είναι επιρρεπείς σε Trojans, ransomware και άλλα κακόβουλα προγράμματα. Οι εταιρείες ασφαλείας προσφέρουν διαφορετικές μεθόδους για την προστασία του Mac OS. Κάποιες από αυτές προσφέρουν εργαλεία, ειδικά σχεδιασμένα για συσκευές Mac, ενώ άλλες περιλαμβάνουν την προστασία των Μac σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Αν κάποιος χρήστης εγγραφεί στο McAfee AntiVirus Plus (για Mac) αποκτάει προστασία για κάθε συσκευή Mac OS, Windows, Android και iOS που κατέχει.

Το McAfee Anti-virus Plus παρέχει ένα σύστημα βελτιστοποίησης, φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας τόσο για το webmail όσο και για αυτόνομους λογαριασμούς και αποκλειστική προστασία από ransomware. Αντιγράφει αρχεία κατά την επίθεση, αν εντοπίσει δραστηριότητα κρυπτογράφησης ransomware και μόλις το πρόγραμμα αποτρέψει την επίθεση, το Ransom Guard επαναφέρει τα αρχεία στο αρχικό τους περιεχόμενο.

Σαρώσεις και χρονοδιαγράμματα

Τα περισσότερα βοηθητικά προγράμματα προστασίας από ιούς για συσκευές Mac προσφέρουν δύο είδη σαρώσεων: πλήρη σάρωση που καλύπτει όλες τις λειτουργίες του υπολογιστή και γρήγορη σάρωση για εντοπισμό κρυφών απειλών, κακόβουλου λογισμικού και ίχνη προσβολής. Το McAfee προσφέρει τόσο πλήρη όσο και προσαρμοσμένη σάρωση. Στο MacBook, η πλήρης σάρωση του McAfee ολοκληρώνεται σε 39 λεπτά.

Το McAfee.com/Activate προγραμματίζει επίσης μια πλήρη σάρωση ανά εβδομάδα. Ακόμα κι αν δεν έχετε προγραμματίσει μία σάρωση, θα γίνει από μόνη της. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον προγραμματισμό σε ημερήσιο ή και μηνιαίο. Ωστόσο δεν σας δίνεται η δυνατότητα να προγραμματίσετε πολλαπλές σαρώσεις σε μία μέρα.

Το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” είναι μία επίσης πολύ διαδεδομένη τεχνική στην εποχή μας. Ο κακόβουλος παράγοντας δημιουργεί έναν ιστότοπο που μιμείται τέλεια έναν άλλο αξιόπιστο ιστότοπο και προσπαθεί να παραπλανήσει τους χρήστες να επισκεφτούν συνδέσμους που οδηγούν σε αυτόν. Όταν ένας ανυποψίαστος χρήστης συνδεθεί με αυτόν τον πλαστό ιστότοπο, ο επιτιθέμενος μπορεί να κλέψει τα διαπιστευτήρια και να τα χρησιμοποιήσει για να συνδεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος και να μεταφέρει χρήματα.

Τα μπόνους του τείχους προστασίας

Ένα τυπικό τείχος προστασίας εκτελεί δύο σημαντικά καθήκοντα: προφυλάσσει από απομακρυσμένες επιθέσεις και διαχειρίζεται τα δικαιώματα δικτύου για να βεβαιωθείτε ότι τα τοπικά προγράμματα δεν κάνουν κακή χρήση του δικτύου με οποιονδήποτε τρόπο.

Το McAfee προσφέρει και τις δύο αυτές λειτουργίες, αλλά το στοιχείο Application Control δεν υπάρχει πλέον. Σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε κάθε δίκτυο στο οποίο συμμετέχετε ως Public, Home ή Work. Σε ένα δημόσιο δίκτυο, το τείχος προστασίας επιτρέπει όλη την εξερχόμενη ροή δεδομένων, αλλά εμποδίζει την ανεπιθύμητη εισερχόμενη. Αν επισημάνετε το δίκτυο ως Home ή Work, επιτρέπει ανεπιθύμητη εισερχόμενη ροή δεδομένων από το τοπικό δίκτυο.

Συμπερασματικά, είναι εξαιρετικό ότι το McAfee AntiVirus Plus (για Mac) καλύπτει κάθε Mac που διαθέτετε με μια μόνο συνδρομή. Καλύπτει όλες τις συσκευές σας που λειτουργούν και σε άλλες πλατφόρμες. Αν λοιπόν αναζητάτε μία πιστοποιημένη αλλά και άψογη προστασία από ιούς για το Mac σας, το McAfee AntiVirus Plus συνιστάται σε εσάς καθώς παρέχει προστασία πλήρους κλίμακας ακολουθούμενη από ποιοτικά χαρακτηριστικά με τιμή που είναι προσιτή για όλους.