Οι χρήστες των Windows ορκίζονται σε αυτά. Εάν είστε ένας από αυτούς ξέρετε ότι η ποικιλία των laptops είναι τεράστια και αν θέλετε μπορείτε να εγκαταστήσετε σε αυτά τα Linux. Στην περίπτωση όμως, που ψάχνετε laptops που περιέχουν ήδη τα Linux, παρακάτω θα δούμε τις 10 καλύτερες επιλογές για εσάς.

  1. Dell XPS 13

Μπορείτε να ενισχύσετε αυτή τη συσκευή με επεξεργαστή 8ης γενιάς Kaby Lake i7-8565U, 16GB μνήμη RAM και 2TB SSD. Η Dell σας το παρέχει με προ-εγκατεστημένο το Ubuntu. Αν και η Dell είναι γνωστή για την προτίμησή της σε Linux, τελευταία κυκλοφορούν συσκευές που δεν τα εμπεριέχουν. Οπότε, να είστε προσεκτικοί με τις αγορές σας.

  1. Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th Gen

Αν θέλετε να το αποκτήσετε με προ εγκατεστημένα τα Linux, καλύτερα να απευθυνθείτε στο LAC Portland. Μπορείτε να πάρετε το X1 προ εγκατεστημένο με Ubuntu, Debian, Mint, Fedora, CentOS και πολλά άλλα. Δυστυχώς, με μνήμη RAM 8GB και πυρήνα i5, είστε λίγο περιορισμένος στην απόδοση.

  1. System76 Galago Pro

Σειρά έχει το πολύ λεπτό 13 ή 14 ιντσών System76 Galago Pro. Μπορεί να ρυθμιστεί η συσκευή με μια μνήμη RAM 32GB και επεξεργαστή 8ης γενιάς i7. Επιπλέον, έχει USB-C, Thunderbolt, Ethernet, HDMI, και μίνι DisplayPort, καθώς και υποδοχή κάρτας SD. Έρχεται με το Pop! _Os αλλά με προσαρμοσμένες προσθήκες του System76.

  1. System76 Serval WS

Μπορείτε να το έχετε με οθόνη 15 ή 17 ιντσών, με i9 CPU, GeForce RTX20 GPU και 64GB μνήμη RAM.

  1. Libreboot X200 tablet

Είναι μια συσκευή tablet που σύντομα θα είναι σε έλλειψη αλλά για την ώρα υπάρχει ακόμα.

  1. Libreboot X200

Εάν σας ενδιαφέρει μια συσκευή του Ministry of Freedom, όπως και το προηγούμενο σκεφτείτε το X200. Διαθέτει σχετικά χαμηλή ισχύ και μικρή RAM μέχρι 8 GB. Θεωρείται μια φθηνή αγορά για προ εγκατεστημένα Linux.

  1. Penguin J2

Αν σας ενδιαφέρει μια όμορφη οπτικά συσκευή, το Penguin J2 είναι ότι πρέπει για εσάς. Πολλοί το συγκρίνουν με το MacBook Pro αλλά με περισσότερη ισχύ. Έχει επεξεργαστή i7-8565U, γρήγορο SSD και μνήμη RAM 32GB.

  1. Pureism Librem 13

Η συσκευή της Pureism είναι από τα laptops που στοχεύουν στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Διαθέτει έναν “hardware kill switch” που επιτρέπει στον χρήστη να κλείσει το μικρόφωνο, την κάμερα και τα radios. Ο Pureism 13 συνοδεύεται από το PureOS, ένα διανομέα Linux. Οι επεξεργαστές CPU είναι λίγο πίσω και η μνήμη RAM μπορεί να φτάσει μέχρι 32GB.

  1. Pureism Librem 15

Το Pureism Librem 15 έχει όλα τα πλεονεκτήματα του Librem 13, καθώς και μια ματ οθόνη 15 ιντσών 4K. Είναι μια πανέμορφη 15 ιντσών λεπτή συσκευή που ζυγίζει 4 κιλά.

Το τελευταίο από τα laptops αυτής της λίστας είναι το Star LabTop. Με αυτή τη i7-8550U συσκευή, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Intel Management Engine, το ασύρματο δίκτυό σας και την κάμερα web. Αυτό το μηχάνημα συνοδεύεται από θύρα USB-C, δύο θύρες USB 3.0, θύρα HDMI, υποδοχή ακουστικών και ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών Micro SD.