Μαζί με τα Windows 8, ένα νέο χαρακτηριστικό έκανε την εμφάνιση του, με το όνομα Live Tiles. Και μπορεί να μην έλαβε τις καλύτερες κριτικές από τους χρήστες, αλλά συνέχισε να προστίθεται από τη Microsoft και στις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 ως μέρος ενός ανανεωμένου Μενού Εκκίνησης.

Ωστόσο, μετά από περίπου έξι χρόνια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Microsoft τελικά θα αφαιρέσει το χαρακτηριστικό Live Tiles από τις επερχόμενες ενημερώσεις για τα Windows.

Αυτή η πεποίθηση δημιουργήθηκε, αφού η εταιρεία παρουσίασε τυχαία στους χρήστες, ένα νέο Windows 10 Insider build, το οποίο ήταν μόνο για εσωτερική χρήση. Ορισμένοι Insiders κατάφεραν να παρατηρήσουν ότι τα Live Tiles δεν υπάρχουν στην “Έναρξη” του Build 18947.

Είχε γίνει γνωστό από νωρίτερα ότι η Microsoft θα αφαιρούσε το χαρακτηριστικό από μια επερχόμενη έκδοση των Windows, που ονομάζεται Windows Lite, η οποία θα βασίζεται στο Windows Core OS

. Ακόμα υπήρξε μια άλλη υπόδειξη όταν η Microsoft κατάργησε την επιλογή “Pin to Start” από την ειδοποίηση των Windows 10, που εμφανίζεται μετά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής στην εν λόγω έκδοση.

Ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί ακριβώς πότε η Microsoft θα εφαρμόσει αυτήν την αλλαγή. Φαίνεται ότι βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Επίσης θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι να δούμε την αλλαγή που θα γίνει από την εταιρεία στο μενού εκκίνησης.

Όπως και να έχει πάντως, δεν φαίνεται ότι η αφαίρεση του χαρακτηριστικού Live Tiles θα επηρεάσει πολλούς ανθρώπους. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό ούτε μία φορά την εβδομάδα. Η έλλειψη υποστήριξης για το Live Tiles από εφαρμογές τρίτων έχει επίσης μειώσει την δημοτικότητα της λειτουργίας.