Σύμφωνα με το 7News Sydney, η Katherine Nguyen είναι ο πρώτος κάτοικος της Αυστραλίας που κρίνεται ένοχος για απάτη που σχετίζεται με cryptocurrency. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nguyen έκλεψε 100.000 XRP.

Το περιστατικό συνέβη το 2018. Η Nguyen, η οποία ήταν είκοσι τεσσάρων ετών, χάκαρε τον λογαριασμό email ενός ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος είχε το ίδιο επώνυμο με εκείνη. Η Nguyen είχε πρόσβαση στο λογαριασμό για δύο ημέρες.

Δεν είναι ακόμα γνωστό πού ήταν αποθηκευμένα τα XRP, ωστόσο, δύο μέρες ήταν αρκετές ώστε η Nguyen να κλέψει όλα τα κεφάλαια του ηλικιωμένου.

Οι αστυνομικοί ερευνούσαν την υπόθεση για 10 μήνες, καθώς η Nguyen είχε αφήσει πίσω της κάποια ίχνη που οδηγούσαν σε κινεζικές πλατφόρμες exchange.

Οι απάτες που σχετίζονται με cryptocurrency αποτελούν συχνό φαινόμενο στις μέρες μας. Αυτό λειτουργεί θετικά γιατί υπάρχει περισσότερη κινητοποίηση για την ενίσχυση της ασφάλειας

των ψηφιακών νομισμάτων.

Καθώς η Nguyen έφευγε από το δικαστήριο, το 7News τη ρώτησε: “Νομίζατε ότι θα ξεφεύγατε επειδή δεν ήταν πραγματικά χρήματα;

Πέρυσι η εφημερίδα Sydney Morning Herald ανέφερε ότι αυτού του είδους η κλοπή ήταν η πρώτη στην Αυστραλία. Επικεφαλής της αστυνομίας είχε δηλώσει: “Είναι ένα πολύ σημαντικό έγκλημα και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στην Αυστραλία ένα άτομο να έχει συλληφθεί για ηλεκτρονική κλοπή, που επιτρέπει κλοπή cryptocurrency“.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό. Για παράδειγμα, δεν έχουν αναφέρει αν ο κύριος Nguyen θα αποζημιωθεί για την απώλειά των κεφαλαίων του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το δικαστήριο θα καταδικάσει την Katherine Nguyen μέσα στον Οκτώβριο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα λάβει ποινή φυλάκισης.