Το επερχόμενο μοντέλο Mi Mix 3 της Xiaomi είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει ένα νέο ορόσημο για τη βιομηχανία των smartphone, καθώς είναι πιθανό να έρθει με ένα τρελό ποσό μνήμης.

Η συσκευή, η οποία σύμφωνα με την Xiaomi της Ισπανίας θα μπορούσε να υποστηρίξει και 5G, θα έρθει με το λιγότερο 10GB μνήμη RAM, καθιστώντας το ως το πρώτο τηλέφωνο στον κόσμο που θα φτάσει αυτό το όριο.

Ενώ τα 8GB RAM τηλέφωνα είναι ήδη συνηθισμένα στις μέρες, κανένας κατασκευαστής δεν ακούμπησε τα 10GB, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν περισσότερα μοντέλα μετά το Xiaomi Mi Mix 3.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί ένα κινητό τηλέφωνο να χρειάζεται τόσο πολύ μνήμη, είναι πιθανά εύλογη η απορία σας, αλλά οι φήμες λένε ότι μπορεί να διαθέτουν κάμερες που να έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Υπάρχει επίσης μια καλή πιθανότητα να χρειάζεται περισσότερη μνήμη για την επεξεργασία φωτογραφιών. Από την άλλη η αύξηση της μνήμης δείχνει πόσο γρήγορα εξελίσσεται το σύστημα Android.

Ο Xiaomi Ισπανίας τονίζει τη διαφορά μεταξύ των Android και iOS, καθώς μέχρι πρόσφατα τα iPhones στέλνονταν με μόνο 3GB μνήμη RAM. Το iPhone 7 μάλιστα κατείχε μόλις 2GB RAM. Η φετινή γενιά iPhone έρχεται με μνήμη RAM 4GB, ένα νέο ρεκόρ για την Apple.

Ωστόσο, η Apple επικεντρώνεται έντονα στις βελτιστοποιήσεις λογισμικού, οπότε η διαμόρφωση 4GB θα πρέπει να είναι αρκετή για να χειριστεί τις περισσότερες εργασίες, παρά τις κάποιες διαδικασίες που απαιτούν περισσότερη μνήμη, ειδικά όταν γίνεται πολλαπλή αποθήκευση.

Όσο για το λανσάρισμα του μοντέλου Mi Mix 3 της Xiaomi, πιστεύεται ότι η συσκευή μπορεί να πάρει το πράσινο φως κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Θα αποτελεί την επόμενη ναυαρχίδα της Xiaomi και, δεδομένου ότι προσφέρει υποστήριξη για δίκτυα 5G, θα προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες δεδομένων στις αγορές όπου υποστηρίζεται αυτή η τεχνολογία.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε να διαρρεύσουν σύντομα, οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τηλέφωνο των 10GB.