Η Network Forensics αγορά εκτιμάται σε 1,43 δισ. δολάρια το 2017 και αναμένεται να φτάσει τα 4,33 δισ. δολάρια το 2026.

Η Network forensics αγορά είναι χωρισμένη σε κατακόρυφη ανάπτυξη. Η αγορά χωρίζεται σε BFSI, υγειονομική περίθαλψη, κυβέρνηση, τηλεπικοινωνία, εκπαίδευση, λιανικό εμπόριο, ενέργεια, κατασκευή και άλλα. Με βάση τα στοιχεία, η αγορά ταξινομείται με βάση το λογισμικό και τις υπηρεσίες. Σύμφωνα με την ανάπτυξη, η αγορά χωρίζεται σε on-premises και software-as-a-service. Γεωγραφικά η αγορά μεταδίδεται από τη Βόρεια Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η Network forensics αγορά βοηθά διάφορες επιχειρήσεις να προστατεύουν τα endpoints, networks και data centers από διάφορες κακόβουλες επιθέσεις, ransomware, εξελιγμένους κυβερνοεγκληματίες και προηγμένες συνεχιζόμενες απειλές (APTs). Οι κύριοι κινητήριοι παράγοντες της network forensics αγοράς είναι η αυξημένη ανάγκη να εξασφαλιστούν δίκτυα από προηγμένες επιθέσεις, όπως ransomware, DDoS και προηγμένες συνεχιζόμενες απειλές (APTs), οι αυξημένες τεχνικές hacking και η ανάγκη για κυβερνητικούς κανονισμούς και κανονιστικές συμφωνίες. Έτσι, οι οργανώσεις αναπτύσσουν προηγμένες network forensics λύσεις για την εξασφάλιση δικτύων και endpoints από απειλές στον κυβερνοχώρο

.

Με βάση την τμηματοποίηση των στοιχείων, το τμήμα λογισμικού αναμένεται να έχει το υψηλότερο μερίδιο αγοράς έως το 2026. Ο τομέας των υπηρεσιών αναμένεται να αυξηθεί στο υψηλότερο CAGR (Compound Annual Growth Rate) κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Η Β. Αμερική αναμένεται να διατηρήσει το υψηλότερο μερίδιο αγοράς με περίπου 30% το 2026, ακολουθούμενη από περιφέρειες της Ασίας και του Ειρηνικού. Η αύξηση του network forensics στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής οφείλεται στην αύξηση των απειλών στον κυβερνοχώρο, ιδίως στον κυβερνητικό και τον τραπεζικό τομέα. Επίσης, η Ασία-Ειρηνικός αναμένεται να έχει την υψηλότερη τιμή CAGR ακολουθούμενη από τη Νότια Αμερική.

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην network forensics αγορά είναι η IBM Corporation, η Cisco Systems, η FireEye, η Symantec Corporation, η NETSCOUT Systems, η EMC RSA, η Viavi Solutions, η LogRhythm, η NIKSUN and Savvies, η Novetta Solutions, η AccessData, η Narus, η WildPackets, η NetWitness και η Solera Networks.