Η ταχύτητα είναι μια από τις βασικές αρχές του Chrome από την αρχή – προσπαθούμε συνεχώς να προσφέρουμε στους χρήστες μια εμπειρία που είναι άμεση καθώς περιηγούνται στον web. Για την ακρίβεια, έχουμε επισκεφθεί όλες τις ιστοσελίδες που πιστεύαμε ότι θα φορτώνονταν γρήγορα, μόνο για να ικανοποιηθούν από μια εμπειρία που θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Θεωρούμε ότι ο web μπορεί να κάνει καλύτερα και θέλει να βοηθήσει τους χρήστες να καταλάβουν πότε ένα website μπορεί να φορτώσει αργά, ενώ ανταμείβοντας τα website που παρέχουν γρήγορες εμπειρίες.

Στο μέλλον, ο Chrome θα μπορεί να εντοπίσει website που συνήθως φορτώνουν γρήγορα ή αργά με σαφή σήμανση για τους χρήστες. Αυτό μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και σχεδιάζουμε να πειραματιστούμε με διαφορετικές επιλογές, για να προσδιορίσουμε ποιες προσφέρουν τη μεγαλύτερη αξία στους χρήστες μας.

Το Badging αποσκοπεί στο να προσδιορίσει πότε τα website φτιάχνονται με τρόπο που τα καθιστά αργά γενικά, εξετάζοντας τις ιστορικές καθυστερήσεις load. Περαιτέρω, μπορούμε να επεκτείνουμε αυτό το γεγονός ώστε να συμπεριλάβουμε τον εντοπισμό πότε μια σελίδα πιθανόν να είναι αργή για ένα χρήστη με βάση τη συσκευή και τις συνθήκες δικτύου.

Οι πρώτες μας εξερευνήσεις θα εξετάσουν μια σειρά από Chrome surfaces, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης φόρτωσης (οθόνη εκκίνησης), της γραμμής προόδου loading και του μενού περιβάλλοντος για links. Το τελευταίο θα μπορούσε να επιτρέψει μια ματιά στις τυπικές ταχύτητες του website, έτσι ώστε να γνωρίζετε προτού πλοηγηθείτε.

Το σχέδιό μας να εντοπίσουμε ιστότοπους που είναι γρήγοροι ή αργοί θα πραγματοποιηθούν με σταδιακά βήματα, βάσει αυστηρών κριτηρίων. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να ορίσουμε τα badging για εμπειρίες υψηλής ποιότητας

, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες πέρα από την ταχύτητα.

Κατασκευάζουμε το speed badging σε στενή συνεργασία με άλλες ομάδες που διερευνούν την επισήμανση της ποιότητας των εμπειριών στο Google. Πιστεύουμε ότι αυτό θα διασφαλίσει ότι αν βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας ώστε να είναι γρήγορος, ο ιστότοπός σας δεν θα αποστασιοποιηθεί από το ένα surface στο άλλο.

Είμαστε πολύ προσεκτικοί με την προσέγγισή μας για τον καθορισμό της bar για αυτό που θεωρείται καλή εμπειρία χρήστη και ελπίζουμε να μεταμορφωθεί σε κάτι που είναι πρακτικά εφικτό από όλους τους προγραμματιστές. Θα δημοσιεύσουμε ενημερώσεις για αυτό το σχέδιο καθώς προσεγγίζουμε μελλοντικές εκδόσεις, αλλά μην περιμένετε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας. Υπάρχουν αρκετοί πόροι για να μάθετε ποιες είναι οι διαθέσιμες ευκαιρίες για τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας.

Για να αξιολογήσετε την απόδοση, ελέγξτε:

  • Το PageSpeed Insights, ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που εμφανίζει δεδομένα πεδίων ταχύτητας για τον ιστότοπό σας, μαζί με προτάσεις για κοινές βελτιστοποιήσεις για τη βελτίωσή του.
  • Lighthouse, ένα εργαστηριακό εργαλείο που παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε το website σας σε επίπεδο απόδοσης και άλλων βέλτιστων πρακτικών.

Για να μάθετε σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές απόδοσης, ελέγξτε την ιστοσελίδα web.dev/fast – τη πλατφόρμα με οδηγούς και κώδικες σχετικά με τον τρόπο άμεσης φόρτωσης των σελίδων σας.