Όπως ανέφερε σε μία περσινή της δημοσίευση η New York Post, η Amazon σκόπευε να δημιουργήσει μία νέα τεχνολογία η οποία θα χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στα χέρια των χρηστών, για την πραγματοποίηση αγορών. Ωστόσο, η Wall Street Journal ανέφερε πρόσφατα ότι αυτά τα τερματικά ελέγχου, θα τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα επιχειρήσεων που λειτουργούν συμβατικά.

Η νέα τεχνολογία, πάνω στην οποία εργάζεται η Amazon, πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι αγορές, αφού οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον τα χέρια τους για να πληρώσουν. Η ακριβής διαδικασία που θα ακολουθείται δεν είναι βέβαια γνωστή ακόμα.

Σύμφωνα με την αναφορά, αυτό το εγχείρημα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω τερματικών, όπου οι πελάτες μπορούν να συνδέσουν τις πληροφορίες της πιστωτικής τους κάρτας με τις παλάμες τους. Έτσι, οι πελάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες τους για να πραγματοποιούν πληρωμές στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν οι πελάτες, θα είναι να τοποθετούν την κάρτα τους στην υποδοχή που θα υπάρχει στα τερματικά και στη συνέχεια να τοποθετούν και το χέρι τους. Το τερματικό θα σαρώνει τόσο την κάρτα όσο και το χέρι του εκάστοτε πελάτη και στη συνέχει θα πραγματοποιεί σύνδεση μεταξύ των στοιχείων τους. Η τεχνολογία

θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις γραμμές και ακόμα και τις φλέβες στο χέρι ενός καταναλωτή.

Προς το παρόν, η εταιρεία δοκιμάζει την τεχνολογία με κάρτες VISA ενώ σκοπεύει σύντομα να προχωρήσει και σε Mastercard.

Επίσης, τα σαρωμένα δεδομένα κάθε πελάτη θα αποθηκεύονται στο Amazon cloud. Έτσι, τα ίδια δεδομένα μπορεί να συνδυαστούν με την αγορά κάθε πελάτη στο Amazon.com.

Αυτά τα τερματικά πληρωμής θα μπορούσαν να φανούν ιδιαίτερα εύχρηστα για καταστήματα με “πολλές επαναλαμβανόμενες συναλλαγές με τους πελάτες τους”.

Σύμφωνα με πηγές, η Amazon βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την JPMorgan Chase & Co., την Wells Fargo & Co. και την Synchrony Financial για να αποκτήσουν όλα τα καταστήματα την εν λόγω τεχνολογία.