Ο Πρόεδρος της Xiaomi, Lei Jun, ανακοίνωσε ότι το Mi 10 πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Κίνα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Η νέα σειρά έρχεται λίγο καιρό αφότου ο συνιδρυτής της Xiaomi και ο Αντιπρόεδρος, Lin Bin, ανακοίνωσαν επίσημα το Mi 10 ως το νέο μοντέλο κινητού της εταιρίας. Επιπλέον, ο Bin δήλωσε ότι το Mi 10 αναμένεται να είναι στη λίστα με τα πρώτα smartphones που θα τροφοδοτούνται από το Qualcomm Snapdragon 865 SoC. Η Xiaomi τόνισε ότι το Mi 10 θα κυκλοφορήσει στην αγορά μαζί με το Mi 10 Pro. Και τα δύο νέα μοντέλα της  Xiaomi προβλέπεται να διαθέτουν δίκτυα 5G.

Ο συνιδρυτής της  Xiaomi, Lin Bin, επιβεβαίωσε την άμεση κυκλοφορία του Mi 10 Pro. Επιπλέον, το Mi 10 αναγγέλθηκε ως η επόμενη ναυαρχίδα της Xiaomi με το Snapdragon 865 SoC στην τελευταία συνάντηση κορυφής της Qualcomm Tech.

Το Mi 10 αναμένεται ότι θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Έναν κύριο αισθητήρα ψηφιακής κάμερας μεγέθους 108 megapixel, ο οποίος μπορεί να είναι το ISOCELL Bright HMX της Samsung . Το ίδιο ισχύει και για το Mi 10 Pro.
  • Τέσσερις πίσω κάμερες.
  • Κύριο αισθητήρα 108 megapixel.
  • Ενσωματωμένη ρύθμιση για Hi-Res Audio.
  • Η βασική έκδοση των Xiaomi Mi 10 θα έχει 6,5 ίντσες οθόνη OLED με ρυθμό ανανέωσης 90Hz, ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για την οθόνη του Pro.
  • Τόσο το Mi 10 όσο και το Mi 10 Pro θα διαθέτουν τον Snapdragon 865. Η απλή έκδοση θα βγαίνει σε παραλλαγές 8GB ή 12GB RAM και 128GB ή 256GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Από την άλλη, η Pro έκδοση θα έχει 12GB RAM και θα βγαίνει σε παραλλαγές με 128GB, 256GB ή 512GB αποθηκευτικό χώρο.
  • Σε επίπεδο τροφοδότησης, και τα δύο smartphones θα έχουν μπαταρία 500mAh. Ωστόσο, το Mi 10 θα υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 40W, ασύρματη φόρτιση 30W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 10W. Η Pro έκδοση θα υποστηρίζει, μάλλον, την ίδια αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, ενώ η ασύρματη και ενσύρματη θα είναι 40W και 66W, αντίστοιχα.

Η Xiaomi θα κυκλοφορήσει το Mi 10 στην Ινδία αμέσως μετά την προκαταρκτική κυκλοφορία στην Κίνα. Η εταιρία πρόσφατα σκιαγράφησε την τεχνική που χρησιμοποίησε για να φέρει τα κορυφαία κινητά τηλέφωνα Mi-series στο έθνος της.