Το Aircrack-ng 1.6 κυκλοφόρησε με νέα χαρακτηριστικά και πολλές βελτιώσεις σε ταχύτητα, χρήση μνήμης και ρυθμού ανανέωσης. Το Aircrack-ng περιέχει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων για την αξιολόγηση ασφάλειας δικτύου Wi-Fi.

Το εργαλείο επικεντρώνεται σε πολλούς τομείς της ασφάλειας WiFi όπως λήψη πακέτων, επαναληπτικές επιθέσεις, έλεγχος δομών Wi-Fi και τις δυνατότητες των drivers για injection.

Aircrack-ng 1.6

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή με τη νέα έκδοση είναι η ανανέωση ρυθμού, με τη νέα έκδοση να “λαμβάνει υπόψη την πολυπλοκότητα του 802.11n / ac και να υπολογίζει το μέγιστο ρυθμό που μπορεί να επιτευχθεί στο AP”.

Πλέον περιλαμβάνει τη βασική υποστήριξη UTF-8 για ESSID, έτσι ώστε να εμφανίζει σωστά το δίκτυο WPA3 ή OWE.

Το Aircrack-ng είναι ικανό να φορτώσει το PCAP και από αυτές τις εξόδους μπορούσε να μορφοποιηθεί σε μορφή CSV / netxml, αλλά το επίπεδο σήματος δεν εμφανιζόταν, το οποίο έχει διορθωθεί με τη νέα έκδοση.

“Έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες τεράστιες βελτιώσεις. Ο κώδικας έχει καθαριστεί, υποδιπλασιαστεί (Pull Request 2010), αναδιοργανωθεί (Pull Request 2032), κάτι που οδήγησε σε πολλές διορθώσεις.”

Τα σφάλματα με το CentOS 7 έχουν διορθωθεί με την παροχή ενός script

για την εγκατάσταση του από την πηγή προέλευσης και την απλοποίηση του συστήματος δημιουργίας.

Άλλες διορθώσεις και βελτιώσεις

  • Μαζί με κάποιες διορθώσεις, η Airmon-ng χειρίζεται πλέον περισσότερους διαχειριστές δικτύων. Δεν χρειάζεται να τρέξετε τον έλεγχο του airmon-ng για τους διαχειριστές του δικτύου που συνεχίζουν να κάνουν επανεκκίνηση.
  • Το Airdecap-ng μπορεί τώρα να αποκρυπτογραφήσει και τις δύο πλευρές της συνομιλίας όταν χρησιμοποιείται το WDS.
  • Ως συνήθως, ενημερώσαμε τα WPE patches για freeradius και HostAPd.
  • Η Python 2 δεν υποστηρίζεται από την 1η Ιανουαρίου και τώρα όλα τα scripts υποστηρίζουν την Python 3. Εάν εξακολουθείτε να τρέχετε την Python 2, μην ανησυχείτε, είναι ακόμα συμβατά προς τις προηγούμενες εκδόσεις.
  • Το Aircrack-ng περιέχει διορθώσεις για μερικά conflicts και άλλες ασυμβατότητες, καθώς και βελτιωμένη ανίχνευση CPU σε ορισμένες περιπτώσεις (-u option).

To Aircrack-ng πρόσθεσε πρόσφατα τα πακέτα που δημιουργήθηκαν στα buildbots για μια ομάδα διαφορετικών διανομών: Debian, Ubuntu, Mint, SLES, OpenSuse, Fedora, RHEL, CentOS, Amazon Linux και Elementary OS. Σταθερά πακέτα διανομής θα είναι διαθέσιμα σύντομα, από όσα διαβάζουμε από τις σημειώσεις έκδοσης του Aircrack-ng.

Πως να κάνετε την εγκατάσταση

Για να κάνετε λήψη: https://github.com/aircrack-ng/aircrack-ng