Η Nvidia δήλωσε πως η γρήγορη εξάπλωση του θανατηφόρου Κοροναϊού είναι πιθανό να έχει σοβαρό αντίκτυπο στα έσοδα του Q1 της. Συγκεκριμένα αναφέρει πως αναμένει το Q1 να έχει έσοδα ύψους 3 δισ. δολαρίων, δηλαδή συν ή μείον δύο τοις εκατό από τις εκτιμήσεις της αγοράς για έσοδα ύψους 2,85 δισ. δολαρίων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δημοσίευσε την καταγραφή των εσόδων από τα κέντρα δεδομένων και παρατήρησε έντονη υιοθέτηση των “επιταχυνόμενων” υπολογιστικών της προϊόντων.

Η Nvidia ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα του Q4, αλλά ο κατασκευαστής GPU προβλέπει μείωση στα έσοδα της εταιρείας για το τρέχον τρίμηνο λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί ο Κοροναϊός.

Η εταιρεία της Santa Clara, με έδρα την Καλιφόρνια, έδωσε καθαρό εισόδημα ύψους 950 εκατ. δολαρίων ή αλλιώς 1,53 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα των μη-GAAP ήταν 1,89 δολάρια ανά μετοχή σε έσοδα ύψους 3,11 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 41% σε ετήσια βάση.

Η Wall Street επεδίωκε κέρδη 1,67 δολάρια ανά μετοχή σε έσοδα 2,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για το έτος, η Nvidia έφερε EPS ύψους 4,52 δολαρίων σε έσοδα 10,9 δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά 7% από 11,72 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Οι αναλυτές αναμένουν EPS ύψους 5,58 δολαρίων σε έσοδα ύψους 10,78 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Jensen Huang, η NVIDIA AI καθιστά δυνατές καινοτομίες στην κατανόηση της γλώσσας, τους συνομιλητές κινητών AI και τις μηχανές σύστασης, τους βασικούς δηλαδή αλγορίθμους που τροφοδοτούν το διαδίκτυο σήμερα. Επιπλέον οι νέες εφαρμογές πληροφορικής της NVIDIA σε 5G, η γονιδιωματική, η ρομποτική και τα αυτόνομα οχήματα επιτρέπουν στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας να συνεχίσει τη σημαντική δουλειά που έχει μεγάλο αντίκτυπο καθώς και να μπορεί να επινοεί και να εισαγάγει τις μεγαλύτερες τεχνολογικές τάσεις της εποχής.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες της GPU της Nvidia ξεπέρασαν τα 2,77 δισ. δολάρια, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα από τυχερά παιχνίδια ανήλθαν στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, τα έσοδα από το κέντρο δεδομένων ήταν 968 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 43% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ τα έσοδα από την επαγγελματική απεικόνιση ανήλθαν στα 331 εκατομμύρια δολάρια.