Τις τελευταίες εβδομάδες, η εξάπλωση του Κορωνοϊού, είναι ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο και μέχρι τώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1400 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 60.000.

Και τώρα η Ιαπωνία αποφάσισε να μοιράσει συσκευές iPhone σε ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα, σε ένα κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο παρουσιάστηκαν ασθενείς θετικοί στον Κορωνοϊό.

Όπως επιβεβαιώθηκε από το Ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκαν ασθενείς θετικοί στον ιό, στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess Cruise, το οποίο έχει περίπου 3.700 επιβάτες.

Υπάλληλοι μοίρασαν περίπου 2000 iPhones στους επιβάτες που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του Κορωνοϊού

Σύμφωνα με το Macotakara, οι συσκευές που διανέμονται στους επιβάτες, περιλαμβάνουν μία προεγκατεστημένη εφαρμογή, η οποία περιέχει τα τελευταία νέα και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον Κορωνοϊό.

Ωστόσο, ο κύριος σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι να παραχθεί στους επιβάτες κάθε είδους υποστήριξης που χρειάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Η εφαρμογή στο iPhone

επιτρέπει στους επιβάτες να συνομιλούν με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ώστε να καταπολεμήσουν το άγχος και τις ανησυχίες τους.

Πέραν αυτού ωστόσο, η εφαρμογή θα τους επιτρέψει επίσης να παραγγείλουν φάρμακα και να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς.

Σύμφωνα με το NBC, 771 άτομα υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και επιβεβαιώθηκε ότι 228 άτομα στο πλοίο έχουν προσβληθεί από τον Κορωνοϊό, 32 από τα οποία είναι Αμερικανοί.

Από τους επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, οι 10 βρίσκονται σε “κρίσιμη κατάσταση”.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, οι υγειονομικοί υπάλληλοι επέτρεψαν σε 11 ηλικιωμένους επιβάτες που δεν είχαν μολυνθεί από το ιό να αποβιβαστούν από το πλοίο.