Η εταιρεία ασφαλείας Corellium, κατάφερε να κάνει πραγματικότητα την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Android σε συσκευές iPhone. Έπειτα από χρόνια πρασπαθειών, μια ομάδα προγραμματιστών κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη beta έκδοση του “Project Sandcastle“, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν Android σε συσκευές iPhone 7, 7 Plus και στο iPod Touch, μέσω του Chekra1n jailbreak.

Κι ενώ πρόκειται για ένα σπουδαίο κατόρθωμα, οι χρήστες iPhone πρέπει να λάβουν υπόψη τους ορισμένα πράγματα.

Πρώτον, η πλήρης εμπειρία Android δεν μπορεί ακόμη να επιτευχθεί, δεδομένου ότι πρόκειται για μία πρώτη δοκιμαστική έκδοση. Δυνατότητες όπως η κάμερα, η έξοδος ήχου, η τεχνολογία Bluetooth, η GPU, το κυψελοειδές μόντεμ δεν συνεργάζονται με το Project Sandcastle, ενώ υπάρχουν και αρκετά άλλα θέματα που θα μπορούσαν να προκύψουν στη πορεία.

Επιπλέον, το αποθηκευτικό σύστημα είναι μόνο για ανάγνωση προς το παρόν και δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές του Google Play Store στο iPhone.

Παρά τα προβλήματα, καθώς και το γεγονός ότι οι προγραμματιστές προσάρμοσαν το build με το Open Launcher που δεν είναι ακριβώς Android, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο κατόρθωμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα κατάφερε να τρέξει Android σε iPhone συσκευή. Ο David Wang, ένας από τους ιδρυτές της Corellium, εγκατέστησε το Android στην πρώτη γενιά iPhone, δέκα χρόνια πριν.

Η Apple, από την άλλη πλευρά, δεν είναι πολύ ενθουσιασμένη για το γεγονός ότι κάποιος θα μπορούσε να τρέξει το Android σε iPhones.

Προκειμένου να πραγματοποιήσουν το Project Sandcastle, οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν τη δική τους πλατφόρμα virtualization για το iPhone, για την οποία η Apple μήνυσε την Corellium πέρυσι, καθώς όπως υποστήριξε η δημιουργία εκδόσεων λογισμικού του iPhone είναι παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Εν τω μεταξύ, η Corellium υποστηρίζει την πεποίθησή της ότι οι χρήστες της Apple θα πρέπει να μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν με τις συσκευές τους.

“Η κυριαρχία της Apple της επιτρέπει να αποφασίζει τα πάντα, από τι εφαρμογές που θα επιτρέπονται στην αγορά μέχρι την προμήθεια που λαμβάνει από τους προγραμματιστές. Η λύση της Corellium για τη λειτουργία του Android σε iPhone θα προσφέρει στους πελάτες μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για το App Store της Apple και το iOS. ” δήλωσε στο Forbes η Διευθύνων Σύμβουλος της Corellium, Amanda Gorton.