Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας και ιδιαίτερα την εργασία μας. Πολλές μεγάλες εταιρείες καταβάλουν προσπάθειες ώστε να βοηθήσουν όσο μπορούν την κατάσταση, είτε κάνοντας δωρεά είδη πρώτης ανάγκης είτε προσφέροντας σημαντικά χρηματικά ποσά. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, ο CEO της Apple Tim Cook, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter, όπου αναφέρει ότι η εταιρεία του έχει συγκεντρώσει σχεδιαστές προϊόντων, μηχανικούς και ομάδες επιχειρήσεων για να σχεδιάσουν ασπίδες προσώπου για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Στο βίντεο, ο Tim Cook αναφέρει ότι η εταιρεία του σχεδιάζει ασπίδες προσώπου για τα άτομα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον τομέα της υγείας, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες μόλυνσής τους από τον ιό.

Πρόκειται για απλά προστατευτικά προσώπου, κατασκευασμένα από πλαστικό, που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο αυτών που τα φορούν. Ωστόσο για να τα χρησιμοποιήσει κάποιος πρέπει να κάνει μερικές τροποποιήσεις.  

Η Apple έχει κυκλοφορήσει έναν οδηγό με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για τη συναρμολόγηση και προσαρμογή των ασπίδων προσώπου. Η όλη διαδικασία συναρμολόγησης διαρκεί μόλις 2 λεπτά και περιλαμβάνει εύκολα βήματα, όπως την ευθυγράμμιση των εγκοπών στην προστατευτική όψη του προσώπου και την προσαρμογή του ιμάντα που περιβάλει το κεφάλι, ώστε να έχει ο σωστό μέγεθος.

Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την Apple για να μάθετε πώς να συναρμολογείτε και να χρησιμοποιείτε την ασπίδα προσώπου.

Στο βίντεο ο Tim Cook δήλωσε ότι η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει 1 εκατομμύριο ασπίδες προσώπου μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας και επιπλέον 1 εκατομμύριο την επόμενη. Εν τω μεταξύ, η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που βοηθά τις ΗΠΑ να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό. Η Tesla παράγει επίσης αναπνευστήρες στο Tesla Gigafactory της στη Νέα Υόρκη, για να συμβάλει στην νέα υγειονομική κρίση.