Η Mozilla δημιούργησε μια νέα υπηρεσία αναμετάδοσης email με την ονομασία “Firefox Private Relay”. Ο σκοπός αυτής της υπηρεσίας είναι οι χρήστες να δίνουν “ψευδώνυμα email” όποτε κάποια εταιρεία ή υπηρεσία τους ζητά να δώσουν την διεύθυνση του email τους. Έτσι, θα μπορούν να αποφύγουν να βάλουν την πραγματική τους διεύθυνση email και επομένως να προστατεύσουν την ταυτότητά τους και τα προσωπικά τους στοιχεία. Αυτή η νέα υπηρεσία βρίσκεται προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο και διατίθεται μόνο ως επέκταση προγράμματος περιήγησης για τον Firefox. Επιπλέον, οι χρήστες θα πρέπει να ζητήσουν πρόσκληση στον ιστότοπο για να την λάβουν.

Οι εσωτερικές λειτουργίες που περιλαμβάνει αυτή η νέα υπηρεσία του Mozilla Firefox κάνουν παρόμοια πράγματα με το “Sign in to Apple“, κάθε φορά που ζητούν από τους χρήστες email ID. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως δεν πρόκειται για μία υπηρεσία σύνδεσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Mozilla στην επίσημη σελίδα των προϊόντων της, όποτε μια φόρμα ζητά από τους χρήστες να βάλουν την διεύθυνση του email τους, αντί να δώσουν την πραγματική τους διεύθυνση, τώρα, στη νέα υπηρεσία του Mozilla Firefox, θα μπορούν να κάνουν κλικ στο κουμπί αναμετάδοσης για να δώσουν ψευδώνυμα email, διατηρώντας έτσι απόρρητη την πραγματική τους διεύθυνση email. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα προωθεί στους χρήστες email από το ψευδώνυμο email που έχουν δώσει, στα πραγματικά τους εισερχόμενα

. Ακόμη, η υπηρεσία θα δημιουργεί για τους χρήστες ένα διαφορετικό και μοναδικό ψευδώνυμο κάθε φορά που θα κάνουν εγγραφή σε έναν νέο ιστότοπο. Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν ή να απενεργοποιήσουν όποτε θέλουν τα ψευδώνυμα, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση που επισκέπτονται έναν ιστότοπο μόνο για να δοκιμάσουν την υπηρεσία του, να ελέγξουν το περιεχόμενό του ή να εγγραφούν σε ένα ενημερωτικό δελτίο. Τέλος, σύμφωνα με το ZDNet, η Mozilla θα κυκλοφορήσει επίσημα αυτή την υπηρεσία κάποια στιγμή μέσα στο 2020.