Επίσημη ανακοίνωση του νέου MacBook Pro 2020 13-ιντσών με διπλάσιο δίσκο SSD και Magic keyboard το οποίο αντικαθιστά το butterfly keyboard και ανοίγει τον δρόμο για τα scissor–switch keys.

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, MacBook Pro 2020, θα διαθέτει 10ης γενιάς quad-core Intel CPU επεξεργαστή και μνήμη RAM 16GF LPDDR4X. Βέβαια, η βασική έκδοση θα υποστηρίζεται από επεξεργαστή 8ης γενιάς Intel Core CPU 1,8GHz με 8GB LPDDR3 μνήμη RAM και θα κοστίζει $1299.

Αυτό που αξίζει να σχολιάσουμε εδώ είναι ότι η Apple διπλασίασε τον δίσκο SSD, όχι σε ένα, αλλά σε όλα τα μοντέλα του νέου MacBook Pro, κάτι που θα αυξήσει κατά πολύ τις δυνατότητες του.

Ωστόσο, αυτό που περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία είναι το νέο πληκτρολόγιο. Μετά από 5 χρόνια παραπόνων για το αναξιόπιστο butterfly keyboard, η Apple αποφάσισε να το αντικαταστήσει με το αναβαθμισμένο scissor–switch. Μάλιστα μέσα σε μόλις 6 μήνες κατάφερε να το ενσωματώσει σε όλη την σειρά των νέων laptop, καθώς και στα MacBook Pro 16’

και MacBook Air 2019.

Από το νέο πληκτρολόγιο δε θα μπορούσε να λείπει το Touch Bar, κάτι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια από την Apple και έχει αντικαταστήσει τα κλασσικά πλήκτρα που υπήρχαν στην κορυφή. Επίσης, οι θύρες Thunderbolt 3 συνδέονται με την Pro Display XDR της Apple, με πλήρη ανάλυση 6K.