Μετά από τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων, οι βουλευτές του κοινοβουλίου κατέληξαν σε συμφωνία για την προστασία της ιδιωτικότητας των Αμερικανών πολιτών. Η τροπολογία αφορά στην προστασία των αθώων πολιτών των ΗΠΑ, από τη διαδικτυακή παρακολούθησή τους από την κυβέρνηση και από την έρευνα χωρίς ένταλμα.

Νέα τροπολογία για την διαδικτυακή παρακολούθηση των Αμερικάνων!

Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών. Η τροπολογία βασίζεται στην πρόταση των Zoe Lofgren και Warren Davidson, η οποία απαγορεύει στο FBI να παρακολουθεί το ιστορικό περιήγησης των Αμερικάνων, χωρίς ένταλμα.

Μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για να συμπεριληφθεί η τελική μεγάλη μεταρρύθμιση στο άρθρο 215, του αμερικανικού νόμου που προστατεύει τις πολιτικές ελευθερίες. Χωρίς αυτή την απαγόρευση, οι υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να έχουν πρόσβαση, χωρίς ένταλμα, σε πληροφορίες όπως το ιστορικό υγείας, οι θρησκευτικές δραστηριότητες και οι πολιτικές πεποιθήσεις“, δήλωσε η Lofgren, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, από την Καλιφόρνια.

Νέα τροπολογία για την διαδικτυακή παρακολούθηση των Αμερικάνων!

Η τροπολογία Lofgren – Davidson θα απαιτήσει από το FBI την ύπαρξη εντάλματος ακόμη και στην παραμικρή πιθανότητα ανάμειξης δεδομένων που ανήκουν σε πολίτη των ΗΠΑ

. Εάν η κυβέρνηση θέλει να έχει πρόσβαση στις διευθύνσεις IP ανθρώπων που έχουν επισκεφτεί ένα συγκεκριμένο site, δεν θα έχει το δικαίωμα να το κάνει χωρίς ένταλμα αν εμπλέκονται Αμερικανοί πολίτες, εκτός αν εγγυηθεί ότι δε θα ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον Davidson: “Για πολύ καιρό, πολλές ιδιωτικές πληροφορίες των Αμερικανών πολιτών έχουν εκτεθεί από αόριστους νόμους και ελλειπή μέτρα προστασίας. Με την ψήφο υπέρ της τροπολογίας Lofgren – Davidson, για την αναμόρφωση του νόμου περί παρακολούθησης πληροφοριών, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση των παραμελημένων δικαιωμάτων των πολιτών της Αμερικής. Η προστασία των διαδικτυακών αναζητήσεων, είναι ένα μέτριο, αλλά συγχρόνως πολύ σημαντικό πρώτο βήμα. Θα ψηφίσω υπέρ της τροπολογίας, και θα παροτρύνω τους συναδέλφους μου να κάνουν το ίδιο“.

Το κοινοβούλιο ετοιμάζεται για την ψηφοφορία, η οποία θα γίνει πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα. Αν τελικά “περάσει” η τροπολογία, θα αλλάξει πολύ ο τρόπος διεξαγωγής ερευνών του FBI.