Η έκλειψη Σελήνης σε livestream για εσάς που δεν έχετε ορατότητα: Έκλειψη Σελήνης σε συνδυασμό με ένα γεμάτο «Strawberry Moon» όπως το αποκαλούν στην Αμερική, έρχεται σήμερα το βράδυ για ένα μαγευτικό γεγονός! Θα πραγματοποιηθεί μερική έκλειψη κάποιων τμημάτων της Σελήνης, η οποία όμως θα είναι ορατή μόνο από κάποια μέρη της Γης.

Η έκλειψη Σελήνης σε livestream για εσάς που δεν έχετε ορατότητα!

Δυστυχώς το παρατσούκλι «Strawberry Moon» για το φεγγάρι του Ιουνίου, δεν περιγράφει το χρώμα του, αλλά αποτελεί μια παλιά αναφορά για την εποχή θερισμού φράουλας.

Ενώ το φεγγάρι θα είναι στο απόλυτο ολόκληρό του σήμερα το απόγευμα, θα έχετε την ευκαιρία να το απολαύσετε και τις επόμενες ημέρες. Ήδη φαίνεται ολόκληρο από χτες νωρίς το πρωί, και θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα δηλώσεις της NASA τη Δευτέρα.

Η βόρεια Αμερική δε θα έχει ορατότητα στην έκλειψη, αλλά χάρη στο «Virtual Telescope Project» θα μπορέσει να την παρακολουθήσει διαδικτυακά. Το Virtual Telescope Project θα παρουσιάσει το σεληνιακό γεγονός μέσω livestream από την Ιταλία, με τη θέα του ουρανού της Ρώμης.

Η έκλειψη παρασκιάς της Σελήνης είναι λιγότερο αισθητή από την ολική

. Το φεγγάρι θα περάσει μέσα από την εξωτερική σκιά της Γης (παρασκιά), και αυτό θα προκαλέσει μια ελαφριά συσκότιση της Σελήνης. Εάν δεν το γνωρίζετε, είναι πολύ πιθανό να μην το παρατηρούσατε, καθώς η μερική έκλειψη Σελήνης σαν τη σημερινή, είναι πολύ διακριτική. Ωστόσο οι «κάτοικοι της Σελήνης» θα παρατηρούσαν σίγουρα το αποτέλεσμα.
Η έκλειψη Σελήνης σε livestream για εσάς που δεν έχετε ορατότητα!

«Για τα διαστημικά σκάφη του φεγγαριού, όπως το «Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO)», η μείωση της ηλιακής ενέργειας είναι αρκετά αντιληπτή, πρόσθεσε η NASA.

Σημειώστε το στο ημερολόγιό σας για σήμερα το απόγευμα, 5 Ιουνίου, και εσείς που δεν έχετε ορατότητα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Virtual Telescope Project, για να μη χάσετε τη θέα της μαγευτικής σεληνιακής έκλειψης.

Ακόμα και αν δεν μπορέσετε να διακρίνετε την έκλειψη, μπορείτε να απολαύσετε την πανσέληνο μέχρι την Κυριακή.