Χθες Τούρκοι hackers ξεκίνησαν ένα κυβερνοπόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας όταν επιτέθηκαν στο website του Δήμου Χαλκηδόνας στην Θεσσαλονίκη.  Ο Ayyidiz Tim, που ονομάζεται «στρατιώτης της Τουρκίας στον κυβερνοχώρο», ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνόεπίθεση.

Η ομάδα Anonymous Greece απάντησαν στην επίθεση, «κατεβάζοντας» τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, όπως ανέφεραν οι Greek City Times.

Μετά δήλωσαν: «Τουρκία, μπορούμε και εμείς να επιτεθούμε. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Μογγόλους να ηρεμήσουν γιατί θα χάσουν την μπάλα.»

Η ομάδα Anonymous Greece στη σελίδα τους στο Facebook έκανε ένα λάθος κατά την ανακοίνωση αυτής της είδησης, λέγοντας ότι κατέβασαν το website του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αλλά το διόρθωσαν αργότερα λέγοντας ότι ήταν το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και ότι είχαν κάνει λάθος.

Η ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών «έπεσε» για τουλάχιστον 8 ώρες.

Ωστόσο, η ομάδα Anonymous Greece δεν σταμάτησε τις επιθέσεις της κατεβάζοντας τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά αποφάσισε να κάνει το ίδιο με αφορμή τον αρχικό ισχυρισμό της για κατάρρευση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Άμυνας.

“Επειδή δημιουργήθηκε ένα ζήτημα με το λάθος που κάναμε, το διορθώσαμε ρίχνοντας και το website  του υπουργείου Άμυνας 😂”, δήλωσε η ομάδα hacking στη σελίδα της στο Facebook.

Αυτό το website ήταν επίσης εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες μέχρι οι Έλληνες hackers να αποφασίσουν ότι θα τερματίσουν τις επιθέσεις τους και στα δύο τουρκικά υπουργεία.

Τον Ιανουάριο, Τούρκοι hackers ξεκίνησαν ένα άλλο κυβερνοπόλεμο «κατεβάζοντας» τα website ορισμένων ελληνικών κυβερνητικών φορέων. Η ομάδα Anonymous Greece και πάλι συμμετείχε στον πόλεμο «κατεβάζοντας» διάφορες τουρκικές υπηρεσίες email, συμπεριλαμβανομένου του email server  του τουρκικού γραφείου πληροφοριών (MIT).