Μία νέα δυνατότητα, που θα προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας σε συσκευές iOS, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από το Facebook. Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σκοπεύει να προσθέσει σύντομα Face ID και Touch ID lock στο Messenger για iOS. Η νέα λειτουργία κλειδώματος, θα είναι διαθέσιμη σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Η άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στο Facebook, το WhatsApp, υποστηρίζει ήδη το Face ID και το Touch ID lock και σύντομα, η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη και στο Facebook Messenger.

Λειτουργία κλειδώματος Face ID, Touch ID στο Messenger

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της νέας λειτουργίας, είναι ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το χρονικό διάστημα που θα ισχύει το κλείδωμα. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν εάν θέλουν η δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας να ισχύει κάθε φορά που ανοίγουν την εφαρμογή ή μπορούν να ορίσουν ένα χρονικό όριο που κυμαίνεται από 1 λεπτό έως μια ώρα.

Η λειτουργία κλειδώματος για το Facebook Messenger αυξάνει την ασφάλεια και κανείς δεν θα μπορεί να δει το μήνυμα ενός χρήστη, ακόμη και αν το τηλέφωνό του είναι ξεκλείδωτο.

Προς το παρόν η νέα λειτουργία κλειδώματος είναι σε δοκιμαστικό στάδιο. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, η επαλήθευση ταυτότητας Face ID και Touch ID για το Messenger, θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Άλλα χαρακτηριστικά που κυκλοφόρησαν πρόσφατα

Το Facebook συνεχίζει να πειραματίζεται και να κυκλοφορεί νέες δυνατότητες. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το Messenger Rooms, ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο ανταγωνίζεται τη διάσημη εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom. Το Messenger Rooms επιτρέπει έως και 50 συμμετέχοντες σε μία τηλεδιάσκεψη, για απεριόριστο χρόνο.