Η Samsung Electronics παρουσίασε ένα app παρακολούθησης της υγείας, που επιτρέπει στους χρήστες του Galaxy Watch Active 2 να μετρήσουν την αρτηριακή πίεση. Η εφαρμογή κυκλοφόρησε στη Νότια Κορέα την Πέμπτη.

Οι χρήστες του Galaxy Watch Active 2 μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή, που ονομάζεται Samsung Health Monitor, μέσω του Galaxy Store. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εφαρμογή πρέπει πρώτα να ρυθμιστεί με βάση έναν παραδοσιακό εξοπλισμό μέτρησης της πίεσης, για να μπορέσουν οι χρήστες να παρακολουθήσουν την αρτηριακή τους πίεση με το smartwatch.

Μόλις ρυθμιστεί, οι αισθητήρες καρπού του Galaxy Watch Active 2 μπορούν να πραγματοποιήσουν μια ανάλυση του παλμού.

Η εφαρμογή πρέπει να εγκατασταθεί στο Galaxy Watch Active 2 καθώς και στο smartphone με το οποίο είναι συνδεδεμένο.

Οι χρήστες μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους “πατώντας” τα ρολόγια τους.

Τα αποτελέσματα μπορούν να συγχρονιστούν με την εφαρμογή Samsung Health Monitor μέσω των smartphone Galaxy και να αποθηκευτούν ως αρχείο PDF που μπορεί να κοινοποιηθεί σε τρίτους. Έτσι, οι γιατροί θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για Galaxy smartphone με Android 7.0 ή μεταγενέστερη έκδοση

και για μελλοντικά smart watches που έχουν αισθητήρες καρπού.

Η εφαρμογή μέτρησης της αρτηριακής πίεσης της Samsung εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της Νότιας Κορέας, τον Απρίλιο.

Θα κυκλοφορήσει αυτή η εφαρμογή και για χρήστες εκτός της Νότιας Κορέας;

Ένας εκπρόσωπος της Samsung είπε: “Συνεργαζόμαστε στενά με πολλές ρυθμιστικές αρχές σε χώρες στις οποίες παρέχουμε εφαρμογές υγείας. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε την υπηρεσία σε περισσότερες αγορές το συντομότερο δυνατό. Θα κοινοποιήσουμε ενημερώσεις στο μέλλον”.

Η Samsung  δήλωσε ότι ένα χαρακτηριστικό παρακολούθησης ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ) αναμένεται να προστεθεί στην εφαρμογή Samsung Health Monitor, κάποια στιγμή κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το χαρακτηριστικό παρακολούθησης ΗΚΓ έχει, επίσης, εγκριθεί από το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας. Επιτρέπει στην εφαρμογή να μετρά και να αναλύει τους καρδιακούς ρυθμούς όσων φορούν το ρολόι, καθώς και να εντοπίζουν πιθανές ανωμαλίες, που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν κολπική μαρμαρυγή.