Η εταιρεία Rockstar διόρθωσε ένα σφάλμα που επέτρεπε στους hackers να εμφανίζουν μέλη της Ku Klux Klan στην online εκδοχή του Red Dead Redemption 2, παρόλο που το παιχνίδι ταλανίζεται ακόμα από προβλήματα που δημιουργούν κακόβουλοι χρήστες.

Τα γραφικά μοντελά των μελών της Κ.Κ.Κ. προέρχονται από το single-player κομμάτι του παιχνιδιού, όπου η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις κατά την πλοκή του σεναρίου.

Αλλά οι παίκτες του Red Dead Online είχαν εισαγάγει τους χαρακτήρες στον κόσμο των παιχνιδιών για πολλούς παίκτες μέσω της χρήσης των μενού mod. Αυτά τα εργαλεία ουσιαστικά παίρνουν τον πλήρη έλεγχο της έκδοσης του παιχνιδιού για υπολογιστή, κάνοντας οτιδήποτε, από την αναπαραγωγή άπειρων αντικειμένων έως την αλλαγή των καιρικών συνθηκών για ολόκληρα λόμπι.

Οι παίκτες που χρησιμοποιούν την Ku Klux Klan για να προκαλέσουν θλίψη ή για να τρομοκρατήσουν άλλους παίκτες έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο Reddit και σε άλλα forums τις τελευταίες εβδομάδες. Τα screenshot δείχνουν επίσης τους hackers να “συνοδεύουν” αυτούς που εμφανίζονται με μια ρατσιστική ραδιοτηλεοπτική μετάδοση στο λόμπι του παιχνιδιού, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του καναλιού “Rockstar message”.

Την Τρίτη, η εταιρεία data miner Tez2 δήλωσε ότι η συγκεκριμένη χρήση του μενού mod είναι πλέον απενεργοποιημένη χάρη σε μια ενημερωμένη έκδοση

κώδικα που διαγράφει αμέσως το μοντέλο χαρακτήρων KKK μόλις εντοπιστεί σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι. Η Rockstar επιβεβαίωσε την αφαίρεση σε ένα σχόλιο στο Polygon.

Η Rockstar έχει κολλήσει σε μια μακροχρόνια μάχη με hackers στα απίστευτα δημοφιλή διαδικτυακά παιχνίδια της, τα οποία χρησιμοποιούν ένα απλό δίκτυο P2P που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε exploits. Αυτή η μάχη περιελάμβανε την νομική δράση εναντίον των κατασκευαστών mod menu για το Grand Theft Auto Online, καθώς και περιστασιακά υπερβολικά ενθουσιώδεις απειλές εναντίον κατασκευαστών mods ενός παίκτη για τα παιχνίδια της εταιρείας.

Η Rockstar Games ήταν μεταξύ πολλών εταιρειών παιχνιδιών που προσέφεραν δημόσια υποστήριξη στο κίνημα Black Lives Matter μετά την δολοφονία του George Floyd από τον αστυνομικό στη Μινεάπολη. Η εταιρεία έκλεισε την πρόσβαση στα διαδικτυακά της παιχνίδια για δύο ώρες νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια κίνηση που η εταιρεία είπε ότι ήταν προς τιμήν του Floyd.

Πηγή: arstechnica.com