Η Kobo φέρνει το νέο e-reader, Nia, το οποίο θα αντικαταστήσει την έκδοση Aura, με πολύ μικρές αναβαθμίσεις που σε πολλούς δε θα κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση.

Kobo Nia: Κυκλοφόρησε ο αντικαταστάτης του e-reader Aura

Η κατηγορία e-reader ήταν κάποτε συναρπαστική – ή τουλάχιστον τόσο συναρπαστική όσο μπορεί κανείς να ελπίζει για αυτόν τον τομέα. Ήταν μια ζωντανή κατηγορία, με πολλούς βασικούς παίκτες, όπου ο καθένας ήθελε να φτάσει στην κορυφή. Αλλά η Amazon έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά, η Kobo κατάφερε να παραμείνει σταθερή, χάρη στην εξαγορά της από τον ιαπωνικό γίγαντα λιανικής Rakuten το 2012. Η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει σταθερό μερίδιο αγοράς σε κάποιες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Γαλλίας , της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Κατάφερε να διατηρήσει την παρουσία της, εν μέρει, λόγω των σταθερών καινοτομιών της τεχνολογίας που βοήθησαν να διατηρηθεί και η Amazon.

Το Kobo Nia, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετικό. Είναι πραγματικά μια κάπως περιττή προσθήκη που έχει σχεδιαστεί κυρίως για να αντικαταστήσει τη βασική έκδοση Aura, η οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμη προς πώληση στην ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ και αρκετό καιρό.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση εδώ είναι ο επανασχεδιασμός του υλικού που δεν είναι τόσο άσχημο. Το μεγάλο μπλε κουμπί τροφοδοσίας στο πίσω μέρος του Aura έχει αλλάξει με μία μικρή και πιο λεπτή έκδοσή του, στο κάτω μέρος της συσκευής

.

Η οθόνη του Kobo Nia είναι η τυποποιημένη Carta 6-ιντσών της Ink. Εξακολουθεί να είναι 212ppi, αν και η συνολική ανάλυση υποβαθμίστηκε ελαφρώς, από 1024 x 768 σε 1024 x 758, κάτι που είναι λίγο περίεργο. Είναι λίγο ελαφρύτερο, λιγότερο πλατύ και πιο λεπτό, και λίγο πιο μακρύ. Όλα ανεπαίσθητα μικρότερα.

Υπάρχει μια μικρή αύξηση στο χώρο αποθήκευσης, από 4 GB πήγε στα 8 GB, ενώ λέγεται πως είναι ικανό να χωρέσει έως και 6.000 βιβλία, και θα υπάρχει ακόμα η μπροστινή λυχνία Comfortline.

Kobo Nia: Κυκλοφόρησε ο αντικαταστάτης του e-reader Aura

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία SleepCovers, τα οποία προτείνονται πάντα για όσους θέλουν να μεταφέρουν το e-reader στα σακίδια τους, αφού οι οθόνες E Ink φθείρονται αρκετά εύκολα.

Να τονίσουμε ότι η τιμή του Kobo Nia είναι η ίδια με τo Aura στα 100$.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν έχει λάβει ιδιαίτερη αναβάθμιση, αλλά παραμένει μια σταθερή εναλλακτική για όσους δε θέλουν το Kindle. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από σήμερα, ενώ η αποστολή θα αρχίσει στις 21 Ιουλίου.