Η WA Health προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας μίας υπηρεσίας τηλεειδοποίησης, αφού ανακάλυψε ότι ορισμένες πληροφορίες είχαν εκτεθεί online σε ένα site ανοιχτό στο κοινό.

Σύμφωνα με το 9News, που πρώτο ανέφερε την διαρροή, τόσο «ευαίσθητες» όσο και «εμπιστευτικές» πληροφορίες που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του προσωπικού σε διάφορους οργανισμούς, περιέχονταν στον ιστότοπο.

Ο ιστότοπος που ανέβασε τις πληροφορίες έχει δημιουργηθεί από έναν άγνωστο χρήστη, όπως δήλωσε το 9News.

Οι πληροφορίες περιλάμβαναν επικοινωνίες μεταξύ γιατρών σχετικά με ύποπτα κρούσματα COVID-19 και «έναν υπεύθυνο προστασίας παιδιών που ανησυχούσε για ένα νεαρό άτομο σε μία μονάδα θεραπείας».

Το υπουργείο Υγείας του κράτους δήλωσε ότι η διαρροή τέτοιων πληροφοριών συνιστά παραβίαση, αλλά είπε ότι τα δικά του συστήματα παρέμεναν ασφαλή.

«Το Υπουργείο Υγείας ειδοποιήθηκε για παραβίαση εμπιστευτικών δεδομένων που σχετίζονται με τη χρήση μίας υπηρεσίας τηλεειδοποίησης τρίτου μέρους», ανέφερε.

“Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον προμηθευτή και ζητήσαμε να αναστείλει τη λειτουργία του στοιχείου pager της υπηρεσίας του, έως ότου αντιμετωπιστεί το ζήτημα.”

Ωστόσο ο πάροχος των υπηρεσιών τηλεειδοποίησης έχει δηλώσει “ότι οι υπηρεσίες του δεν έχουν παραβιαστεί.”

«Ως αποτέλεσμα της παραβίασης, το Υπουργείο εξέτασε επίσης τα δικά του συστήματα δεδομένων, καθώς και αυτά των Υπηρεσιών Υποστήριξης Υγείας (HSS) – το κοινό κέντρο εξυπηρέτησης για το WA Health».

«Το Υπουργείο και το HSS μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπήρξε παραβίαση πηγών δεδομένων υγείας. Αυτά τα συστήματα παραμένουν ασφαλή.»

Ανέφερε ότι «η ιδιωτικότητα των ασθενών είναι ύψιστης σημασίας για το Υπουργείο Υγείας». «Είμαστε απογοητευμένοι από το γεγονός ότι οι εμπιστευτικές πληροφορίες ενδέχεται να το έχουν καταστήσει δημόσιες.»