Έρχεται μια νέα εποχή για τους χώρους αποθήκευσης, καθώς η Nimbus Data αποκάλυψε ότι ένας SSD χωρητικότητας 400TB ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως το 2023.

SSD 400TB χωρητικότητας μπορεί να κυκλοφορήσει έως το 2023!

O Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Nimbus Data, Thomas Izakovich, σε μια αποκλειστική ανταλλαγή email με εκπροσώπους του TechRadar Pro, αποκάλυψε ότι οι μονάδες SSD με χωρητικότητα έως και 400TB βρίσκονται στο πρόγραμμα.

«Μπορούμε να φτιάξουμε τα 200 TB το 2021 και πιθανότατα 400 TB έως το 2023,» είπε αναφερόμενος στη μη διαμορφωμένη χωρητικότητα αποθήκευσης των SSD της εταιρείας, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Αυτός θα είναι ένας σημαντικός σταθμός, επειδή ένας υποψήφιος SSD με εγγενή χωρητικότητα 400TB ισούται με 1 PB σε χωρητικότητα ταινίας.

Οι πωλητές ταινιών συνήθως παρέχουν ένα εγγενή – συμπιεσμένο μέγεθος για αποθήκευση ταινιών. Το μεγαλύτερο μέγεθος ταινίας, LTO-8, προς το παρόν, έχει μέγιστη χωρητικότητα 12 TB εγγενή και 30 TB συμπιεσμένη, ενώ το LTO-9, που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν το χρόνο, έχει κατασκευαστεί ώστε να διπλασιάσει την χωρητικότητα στα 24 TB εγγενή και 60 TB συμπιεσμένα.

Με άλλα λόγια, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 17 από αυτούς τύπους αποθήκευσης για να φτάσετε την προβλεπόμενη χωρητικότητα ενός 400TB Nimbus Data SSD.

Ενώ η μονάδα δίσκου της Nimbus είναι πιθανό να είναι ακριβότερη, πιθανότατα θα είναι πολύ μικρότερη, καθώς δεν χρειάζεται ξεχωριστό δίσκο, και πολύ πιο γρήγορη.

SSD 400TB χωρητικότητας μπορεί να κυκλοφορήσει έως το 2023!

Η Nimbus Data βρίσκεται πίσω από τη μεγαλύτερη κυκλοφορία δίσκων SSD μέχρι σήμερα, τον 100 ΤΒ ExaDrive DC των $ 40.000, και παραμένει αδιαμφισβήτητη εδώ και δύο χρόνια. Η πλήρης συνέντευξη μέσω email, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα, καλύπτει και άλλα θέματα όπως την άποψη της Nimbus Data σχετικά με τον χώρο υπολογιστικής αποθήκευσης, πού τοποθετούνται οι μονάδες SSD Ultra High Capacity (UHC), γιατί κανένας άλλος από τους μεγάλους προμηθευτές δεν έχει κυκλοφορήσει δίσκο χωρητικότητας πάνω από 32 ΤΒ, και πολλά ακόμα.