Η Apple απάντησε στην Epic Games για τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών, αναφέροντας ότι «δε θα κάνει καμία εξαίρεση».

Apple VS Epic: Η απάντηση της Apple στην αγωγή της Epic Games

Η Epic είχε πει ότι η Αpple απειλεί να ανακαλέσει την πρόσβασή της σε εργαλεία προγραμματιστών iOS και Mac, καταργώντας την από το Πρόγραμμα προγραμματιστών της Αpple, εκτός εάν διακόψει την επιλογή επεξεργασίας πληρωμών του Fortnite, η οποία παραβιάζει τους κανόνες.

«Θέλουμε πολύ να διατηρήσουμε την εταιρεία ως μέρος του προγράμματος προγραμματιστών της Αpple και των εφαρμογών τους στο Store,» λέει η Αpple σε δήλωση στο The Verge. «Το πρόβλημα που δημιούργησε η Epic από μόνη της, είναι ένα πρόβλημα που μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με μια ενημέρωση της εφαρμογής τους, που θα την επαναφέρει ώστε να συμμορφώνεται με τις οδηγίες στις οποίες έχουν συμφωνήσει, και οι οποίες ισχύουν για όλους τους προγραμματιστές,» ανέφερε η Apple.

Η ξαφνική ενημέρωση του Fortnite της Epic σχεδιάστηκε για να παρακάμψει τις οδηγίες του καταστήματος εφαρμογών που απαιτούν από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τα συστήματα πληρωμών των κατόχων πλατφόρμας για αγορές ψηφιακών προϊόντων εντός εφαρμογής, όπως V-bucks, επιφέροντας στην Apple και τη Google μείωση 30%. Οι κανόνες ισχύουν μόνο για ψηφιακά αντικείμενα, γι’ αυτό μπορείτε να αγοράσετε, για παράδειγμα, ένα φυσικό βιβλίο από την εφαρμογή Amazon, με την Uber και την Amazon να χειρίζονται τις πληρωμές, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο με ένα ebook του Kindle ή ένα Fortnite skin που ντύνει τον χαρακτήρα σας μπιφτέκι.

«Το App Store έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα ασφαλές και αξιόπιστο μέρος για τους χρήστες και μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία για όλους τους προγραμματιστές. Η Epic υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους προγραμματιστές στο App Store, που εξελίχθηκε σε μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και προσεγγίζει εκατομμύρια πελάτες iOS σε όλο τον κόσμο. Στην Apple, δε θα κάνουμε εξαίρεση για την Epic, επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να βάλουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα πάνω από τις κατευθυντήριες γραμμές που προστατεύουν τους πελάτες μας.»

Apple VS Epic: Η απάντηση της Apple στην αγωγή της Epic Games

Η Apple και η Google κατήργησαν το Fortnite από το App Store και το Play Store, ως απάντηση στην παραβίαση της Εpic, και η Epic απάντησε με αγωγές και μηνύσεις κατά των δύο εταιρειών, για αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Η Εpic υπέβαλε επίσης μια προκαταρκτική εντολή, ζητώντας από τα δικαστήρια να εμποδίσουν την Αpple να την αποκόψει από το πρόγραμμα προγραμματιστών. Εάν δε βρεθεί μία λύση, η Αpple λέει ότι η Εpic έχει προθεσμία μέχρι τις 28 Αυγούστου για να κάνει τις αλλαγές.