Από το πρωί οι χρήστες των πλατφορμών Vanguard, Schwab, TD Ameritrade, Robinhood και Merril Lynch αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας όταν προσπαθούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές.

Ξεκινώντας περίπου από τις 9 το πρωί, την ώρα δηλαδή που ξεκινούν οι συναλλαγές, οι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν στο Twitter ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους ιστότοπους συναλλαγών των εταιρειών, καθώς και τα mobile apps.

Άλλοι χρήστες αναφέρουν σφάλματα κατά την απόπειρα σύνδεσης με τους ιστότοπους συναλλαγών, όπως το TD Ameritrade.

Το BleepingComputer επικοινώνησε με τις διάφορες εταιρείες trading, αλλά έλαβε απάντηση μόνο από τις Vanguard και TD Ameritrade που και οι δύο δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα συνδεσιμότητας.

“Η Vanguard αντιμετωπίζει προβλήματα συνδεσιμότητας που επηρεάζουν τους ιστότοπους και τα mobile app μας. Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση και ευχαριστούμε τους πελάτες για την υπομονή τους”, δήλωσε η Vanguard.

“Πολλοί πελάτες μας αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα καθυστερήσεων στην πλατφόρμα web και στην εφαρμογή TD Ameritrade για κινητά. Εργαζόμαστε για την επίλυση του ζητήματος

το συντομότερο δυνατό. Αυτό το ζήτημα δεν επηρεάζει το desktop thinkorswim ή την εφαρμογή Thinkorswim για κινητά. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία καθώς λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την απόδοση και την αξιοπιστία των trading πλατφορμών μας”, δήλωσε η TD Ameritrade.

Οι περισσότερες πλατφόρμες χρησιμοποιούν την εταιρεία Akamai ως μέρος της συνδεσιμότητάς τους, η οποία σε προηγούμενες δοκιμές που διεξήγαγε το BleepingComputer έδειξε εξαιρετικά υψηλούς χρόνους απόκρισης σύνδεσης.

Χρησιμοποιώντας την εντολή traceroute, η οποία μετρά τους χρόνους απόκρισης για κάθε σημείο σύνδεσης κατά μήκος ενός συγκεκριμένου host, μπορούμε να δούμε ότι ένα host στο akamai.com παρουσίασε πολύ αυξημένους χρόνους απόκρισης κατά τη σύνδεση στο investor.vanguard.com.

Η εταιρεία Akamai μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποια σχετική δήλωση για το αν αντιμετωπίζει προβλήματα απόδοσης.