Η Microsoft κυκλοφόρησε μια άλλη νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 στους Insiders στο Dev Channel. Το Windows 10 Build 20221, που κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου, διαθέτει ένα κουμπί Meet Now του Skype διαθέσιμο στη γραμμή εργασιών των Windows 10.

Η Microsoft ανακοίνωσε ήδη τη λειτουργία Meet Now στο Skype νωρίτερα αυτό το έτος. Αλλά φέρνοντας το εικονίδιο για αυτό στην περιοχή των ειδοποιήσεων (system tray) της γραμμής εργασιών στα Windows 10, η Microsoft προσπαθεί να διευκολύνει τους χρήστες να κάνουν γρήγορα τις βιντεοκλήσεις τους χωρίς να απαιτείται εγγραφή ή λήψη του Skype. Ναι, όπως είναι προφανές, αυτό προορίζεται να βοηθήσει τη Microsoft να καταπολεμήσει την αυξανόμενη δημοτικότητα του Zoom.

Οι επίσημοι εκπρόσωποι της Microsoft δήλωσαν ότι αυτή η λειτουργία θα κυκλοφορήσει σήμερα μόνο σε ένα υποσύνολο των Windows Insiders που βρίσκονται στο Dev Channel, αλλά θα διατεθεί σταδιακά σε όλους στο Dev Channel.

Η Microsoft έχει πραγματοποιήσει μια σειρά διορθώσεων στην ενημέρωση των δυνατοτήτων των Windows 10 του καναλιού Dev με την έκδοση 20221, το οποίο αναφέρει στο blog post της σχετικά με τη νέα έκδοση. Υπάρχει επίσης μια λίστα με γνωστά ζητήματα.

Σε σχετικές ειδήσεις, η Microsoft προσθέτει μια νέα δυνατότητα στην εφαρμογή “Your Phone”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν σημαντικές ειδοποιήσεις στην κορυφή της ροής των ειδοποιήσεων. Επίσημοι υπάλληλοι δήλωσαν ότι αυτή η λειτουργία θα διατεθεί σταδιακά μέσα σε λίγες ημέρες σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής “Your Phone”.