Οι Google Maps βελτιώνουν τη λειτουργία AR «Live View», με νέες δυνατότητες, όπως πιο ακριβείς τοποθεσίες για τα αποθηκευμένα. Μια ακόμα ενημέρωση είναι η προβολή της σχετικής θέσης των χαρακτηριστικών τοποθεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση στο blog της εταιρείας.

Google Maps: Η λειτουργία AR «Live View» βελτιώνεται!

Η λειτουργία AR «Live View» κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο και χρησιμοποιεί την κάμερά σας, για να σας καθοδηγήσει οπτικά σε μια διαδρομή χρησιμοποιώντας μεγάλα βέλη και καρφίτσες.

Τώρα, το Live View των Google Maps εμφανίζει επίσης κοντινά αξιοθέατα. Η τοποθεσία των αξιοθέατων, καθώς και η απόσταση και η κατεύθυνση που πρέπει να πάρετε για να φτάσετε εκεί, εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Για παράδειγμα, η δυνατότητα μπορεί να σας δείξει την κατεύθυνση και την απόσταση από ένα χαρακτηριστικό μνημείο για να σας βοηθήσει να προσανατολιστείτε στην περιοχή την οποία βρίσκεστε. Αυτή η δυνατότητα περιλαμβάνει άλλα εμβληματικά ορόσημα, καθώς και μέρη όπως τοπικά πάρκα, ακόμα και τουριστικά αξιοθέατα.

Η Google ενσωματώνει επίσης τη λειτουργία live οδηγιών στην καρτέλα «Οδηγίες μετάβασης». Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο εάν σκοπεύετε να περπατήσετε μόνο για ένα μέρος της διαδρομής σας – για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε δημόσια συγκοινωνία και μετά πρέπει να περπατήσετε για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Τον περασμένο μήνα, μια λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας των Google Maps έγινε διαθέσιμη για τους χρήστες του Pixel. Σύντομα, η κοινή χρήση τοποθεσίας θα είναι επίσης διαθέσιμη για όλους τους χρήστες Android και iOS.

Google Maps: Η λειτουργία AR «Live View» βελτιώνεται!

Όταν ένας φίλος μοιράζεται την τοποθεσία του μαζί σας, απλώς αγγίξτε το εικονίδιο του και μετά πατήστε Live View για να δείτε την τοποθεσία και την απόσταση.

Εάν κάποιος μοιράζεται μια καρφίτσα μαζί σας, οι Google Maps έχουν εργαστεί για να κάνουν τις τοποθεσίες καρφιτσών πιο ακριβείς, λαμβάνοντας υπόψη την ανύψωση ενός μέρους. Παρόλο που αυτή η λειτουργία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, οι υπόλοιπες από αυτές τις ενημερώσεις θα πρέπει να είναι ήδη διαθέσιμες τώρα.