Τα εξ αποστάσεως μαθήματα σε σχολεία στη Μασαχουσέτη διακόπηκαν μετά από DDoS επίθεση. Τα Δημόσια Σχολεία του Sandwich αντιμετώπισαν επί μια βδομάδα προβλήματα σύνδεσης, μετά από αυτό που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά ως αποτυχία του firewall στις 8 Οκτωβρίου. Ένα νέο firewall που τέθηκε σε εφαρμογή για την επίλυση του ζητήματος στη συνέχεια κατέρρευσε, ωθώντας το τμήμα τεχνολογίας να βρει ένα firewall από διαφορετικό προμηθευτή.

Μετά την αντιμετώπιση κι άλλων προβλημάτων σύνδεσης με το OpenCape Network των σχολείων στη Μασαχουσέτη παρά το νέο firewall, η πηγή του προβλήματος προσδιορίστηκε ότι ήταν μία DDoS επίθεση. Η επιθεωρήτρια Pamela Gould δήλωσε ότι η περιοχή ανέφερε την επίθεση στην αστυνομία του Sandwich καθώς και στο FBI.

Επαναλαμβανόμενες διακοπές στο διαδίκτυο έχουν επίσης συμβεί αυτό το μήνα στο γυμνάσιο και το λύκειο του Tyngsboro, διακόπτοντας τις προσπάθειες της περιοχής για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές.

Ο επιθεωρητής Δρ. Michael Flanagan ανέφερε ότι οι επαγγελματίες πληροφορικής της περιοχής του Tyngsboro και ο πάροχος κυβερνοασφάλειας έχουν διαπιστώσει ότι οι διακοπές λειτουργίας δεν προκλήθηκαν από κάποιο εσωτερικό ζήτημα hardware ή από πρόβλημα με τον πάροχο διαδικτύου της περιοχής, αλλά από DDoS επίθεση.

Ο Flanagan δήλωσε σε δελτίο τύπου τα ακόλουθα: «Είμαστε συγκλονισμένοι και απογοητευμένοι που αυτή η διακοπή διατάραξε μια πολύ επιτυχημένη και θετική αρχή για τη σχολική μας χρονιά εδώ στο Tyngsboro. Όλοι έχουμε εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό μαθησιακό περιβάλλον, παρά τις προκλήσεις και τις διαταραχές που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19».

Η διακοπή στο Tyngsboro διερευνάται επί του παρόντος από κρατικούς εκπαιδευτικούς, μια εταιρεία παροχής λύσεων πληροφορικής και την τοπική αστυνομία. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν έγινε σκόπιμο σαμποτάζ στα εξ αποστάσεως μαθήματα ή εάν η διακοπή προκλήθηκε μέσω μιας συσκευής που είχε παραβιαστεί χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης της.

Τέλος, ο Flanagan τόνισε ότι είναι βέβαιος πως σύντομα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, εκφράζοντας την απογοήτευση και τη δυσαρέσκειά του για την αναστάτωση που προκάλεσε αυτό το περιστατικό ασφαλείας στους μαθητές, τις οικογένειες τους και το προσωπικό των σχολείων της περιοχής.