Η τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome, v86, που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, περιέχει ένα μυστικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται Read Later που θυμίζει την παλιά λειτουργία Set Aside από το κλασικό πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge και την τρέχουσα ενσωμάτωση του Pocket από τον Firefox.

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, το Read Later λειτουργεί επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύουν ένα tab για να το διαβάσουν αργότερα.

Η λειτουργία δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά οι χρήστες πρέπει να την ενεργοποιήσουν χρησιμοποιώντας το παρακάτω flag του Chrome: chrome://flags/#read-later

Μόλις ενεργοποιηθεί, μια νέα επιλογή θα προσθέτεται στην καρτέλα Chrοme η οποία αποκαλύπτεται κάνοντας δεξί κλικ στο μενού.

Μόλις επιλεγεί, αυτή η επιλογή κλείνει την καρτέλα και προσθέτει το tab link σε φακέλους σελιδοδεικτών που ονομάζονται “Reading list

“.

Εάν η γραμμή σελιδοδεικτών του Chrοme είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν το φάκελο μέσω ενός κουμπιού στη δεξιά πλευρά της γραμμής σελιδοδεικτών, με το όνομα “Reading list“.

Μόλις πατηθεί, μια αναπτυσσόμενη λίστα εμφανίζει όλες τις καρτέλες που έχουν αποθηκευτεί, μαζί με τις καρτέλες που έχουν ήδη διαβαστεί.

Λειτουργίες όπως το Read Later είναι μόνο ένα από τα πολλά δώρα που έχει κρύψει η Google στον Chrome.