Η HighPoint Technologies ενημέρωσε τις λύσεις NVMe RAID με υποστήριξη PCIe 4.0 και κάρτες αντάπτορα που υποστηρίζουν έως και οκτώ μονάδες NVMe. Οι νέες “adapter cards” της σειράς HighPoint SSD7500 είναι οι διάδοχοι PCIe 4.0 των προϊόντων της σειράς SSD7100 και SSD7200. Αυτές οι κάρτες απευθύνονται κυρίως στην αγορά του workstation, καθώς η αγορά των server έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό από τις παραδοσιακές συστοιχίες RAID, ειδικά όταν χρησιμοποιούν SSD NVMe για τους οποίους δεν υπάρχουν παραδοσιακοί “hardware RAID controllers”. Η σειρά PCIe gen4 της HighPoint αποτελείται επί του παρόντος από κάρτες με τέσσερις ή οκτώ υποδοχές M.2 και μία με οκτώ θύρες SFF-8654 για σύνδεση σε SSD U.2. Πρόσθεσαν επίσης πρόσφατα μια κάρτα 8x M.2 στην οικογένεια PCIe gen3, με το Mac Pro ως γνώμονα μιας δημοφιλούς πλατφόρμας workstation που δεν θα λάβει υποστήριξη PCIe gen4 ιδιαίτερα σύντομα.

Το NVMe RAID της HighPoint υλοποιείται ως λογισμικό RAID σε συνδυασμό με κάρτες αντάπτορα που διαθέτουν switches Broadcom/PLX PCIe. Η HighPoint παρέχει drivers RAID και βοηθητικά προγράμματα διαχείρισης για Windows, macOS

και Linux. Οι πρόσφατες κάρτες 4-drive της Highpoint περιλαμβάνουν το driver UEFI σε ένα Option ROM για την παροχή υποστήριξης boot για συστήματα Windows και Linux και όλες οι κάρτες τους επιτρέπουν την εκκίνηση από SSD που δεν αποτελεί μέρος μιας συστοιχίας RAID.

Η HighPoint Technologies βελτίωσε επίσης την ψύξη στις κάρτες RAID. Ο νεότερος σχεδιασμός ψύξης επιτρέπει στις κάρτες να επωφελούνται από τη ροή αέρα που παρέχεται από τους ανεμιστήρες θήκης αντί για τον ανεμιστήρα της κάρτας (δύο ανεμιστήρες, για τις κάρτες 8x M.2) και οι ανεμιστήρες που χρησιμοποιούν τώρα είναι λίγο μεγαλύτεροι και πιο αθόρυβοι.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε και τις τιμές των προϊόντων.

Το SSD7140 (8x M.2, PCIe gen3) και το SSD7505 (4x M.2, PCIe gen4) έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά και το SSD7540 (8x M.2, PCIe gen4) κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα. Το SSD7580 (8x U.2, PCIe gen4) θα είναι διαθέσιμο τον επόμενο μήνα.