Μία νέα δυνατότητα που έχει ενσωματώσει η NordVPN, με το όνομα Dark Web Monitor, σαρώνει το Dark Web για να ανακαλύψει εάν έχουν εκτεθεί τα προσωπικά διαπιστευτήρια ενός ατόμου σε κάποιο παράνομο ιστότοπο. Γνωστή κυρίως για τις υπηρεσίες VPN που προσφέρει στους πελάτες της, η NordVPN κυκλοφορεί επίσης κι άλλες δυνατότητες απορρήτου και ασφάλειας, για να διατηρεί τους χρήστες της ασφαλείς από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Το Dark Web Monitor προσδιορίζει πότε κοινοποιούνται τα διαπιστευτήρια ενός χρήστη στο διαδίκτυο και στέλνει μια ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο. Η υπηρεσία είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι οι διαδικτυακοί χρήστες έχουν πλέον πολλούς λογαριασμούς που πρέπει να διατηρήσουν ασφαλείς. Δυστυχώς, η δυσκολία του να θυμάται κάποιος πολλούς διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης, μπορεί να οδηγήσει συχνά τα άτομα να χρησιμοποιήσουν τα ίδια διαπιστευτήρια σε πολλούς λογαριασμούς.

Αυτό σημαίνει ότι οι εισβολείς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα πλήθος πλατφορμών με έναν μόνο παραβιασμένο κωδικό πρόσβασης.

Μία εύκολη και χρήσιμη λύση

Όταν το Dark Web Monitor της NordVPN εντοπίσει διαρροές διαπιστευτηρίων, ειδοποιεί τους χρήστες αμέσως, ώστε να μπορούν να αλλάξουν τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης προτού οι κυβερνοεγκληματίες προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά. Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη σήμερα για χρήστες της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής NordVPN iOS

και πρόκειται να φτάσει σύντομα και στους χρήστες Android.

Το Dark Web Monitor παρέχει μία παρόμοια υπηρεσία με αυτή του ιστότοπου «Have I Been Pwned», αλλά δεν απαιτεί κάποια ενέργεια εκ μέρους του χρήστη. Η σάρωση του Dark Web εκτελείται συνεχώς ως μέρος του εργαλείου που ήδη χρησιμοποιούν οι πελάτες της NordVPN.

Άλλες ανακοινώσεις που έγιναν πρόσφατα από την NordVPN περιλαμβάνουν την κυκλοφορία του DataPrack Scanner του NordPass, την κατασκευή νέων συνεργαζόμενων διακομιστών και την αποκάλυψη της λειτουργικότητας split-tunneling που θα έρθει σύντομα για τους χρήστες των Windows.

«Τα δεδομένα σας μπορεί να πωλούνται κάπου στο Dark Web χωρίς να το γνωρίζετε. Και είναι αδύνατο να προστατευτείτε όταν δεν ξέρετε από πού προέρχεται η απειλή. Εκεί μπαίνει το Dark Web Monitor της NordVPN», εξήγησε ο Vykintas Maknickas, υπεύθυνος προϊόντων της NordVPN. «Κάνει τη δουλειά για εσάς σαρώνοντας το Dark Web και προειδοποιώντας σας για εκτεθειμένα διαπιστευτήρια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε άμεσα μέτρα για να προστατευτείτε.»