Ο Sudhish Kasaba Ramesh, πρώην μηχανικός της Cisco, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση δύο ετών. Επίσης θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 15.000 $ για το κλείσιμο περισσότερων από 16.000 λογαριασμών Webex Teams και πάνω από 450 εικονικών μηχανών το οποίο πραγματοποίησε το 2018.

Τον Ιούλιο του 2020 αποκαλύφθηκε ότι ο 30χρονος είχε πρόσβαση στην υποδομή cloud της Cisco – φιλοξενήθηκε στο Amazon Web Services χωρίς άδεια στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, αφού παραιτήθηκε από την εταιρεία πέντε μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2018.

Ως άμεσο αποτέλεσμα της δραστηριότητας του, περισσότεροι από 16.000 λογαριασμοί Webex Teams έπρεπε να κλείσουν για περίπου δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα η Cisco να χρειαστεί να ξοδέψει περίπου 2.400.000 $ σε επιστροφές χρημάτων και υπερωρίες εργαζομένων για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε από τον Ramesh.

Ωστόσο, δεν κλάπηκαν δεδομένα πελατών λόγω της κακόβουλης συμπεριφοράς του, όπως εξήγησαν οι εισαγγελείς στο δελτίο τύπου του DoJ.

Ο Ramesh παραδέχθηκε τις απερίσκεπτες ενέργειές του και είπε ότι συνειδητά αγνόησε τον σημαντικό κίνδυνο και τη ζημία που θα προκαλούσε η διαγραφή των εικονικών μηχανών

από τα συστήματα της Cisco.

Καταδικάστηκε σε δύο έτη φυλάκιση

Ο Ramesh καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχος για σκόπιμη πρόσβαση σε προστατευμένο υπολογιστή χωρίς εξουσιοδότηση. Επίσης κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 15.000 $ και να εκτίσει ένα έτος εποπτευόμενης απελευθέρωσης μετά από την φυλάκιση των δύο ετών.

Η μέγιστη νομική ποινή που θα μπορούσε να λάβει για τις πράξεις του μετά την παραδοχή του τον Αύγουστο του 2020 ήταν πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 250.000 $.

Παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η αίτηση του για πράσινη κάρτα, ο Ramesh πιθανό να απελαθεί στην πατρίδα του την Ινδία μετά την καταδίκη του.

Προς το παρόν, “ο κατηγορούμενος είναι εκτός φυλακής και θα αρχίσει να εκτίει την ποινή στις 10 Φεβρουαρίου 2021”, ανέφερε το Γραφείο Εισαγγελέων των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια.