Το σύστημα Windows Hello, το PIN και το σύστημα ελέγχου ταυτότητας hardware της Microsoft αυξάνονται αργά σε δημοτικότητα, αναφέρει μια έκθεση της Microsoft.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Windows Hello επιτρέπει στους χρήστες να πιστοποιούν την ασφαλή πρόσβαση στις συσκευές τους, τους διαδικτυακούς λογαριασμούς, τα προγράμματα περιήγησης ιστού κ.λπ. με ένα hardware που υποστηρίζεται από Windοws Hello, όπως FIDO keys, PIN ή βιομετρικά χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη σάρωσης ίριδας, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και αναγνώριση προσώπου.

Το Windοws Hello είναι ουσιαστικά μια εναλλακτική λύση στους κωδικούς πρόσβασης και η Microsoft λέει ότι είναι μια πιο φιλική προς το χρήστη, ασφαλής και αξιόπιστη από τις παραδοσιακές συνδέσεις που χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Microsoft, ο αριθμός των καταναλωτών που χρησιμοποιούν το Windοws Hello για σύνδεση στα Windows 10 αντί για κωδικό πρόσβασης αυξήθηκε στο 84,7% από 69,4% το 2019.

Μετά την ανάρτηση αυτού του άρθρου, οι αναγνώστες επεσήμαναν ότι η αυξανόμενη χρήση του Windows Hello πιθανότατα οφείλεται στη Microsoft που υποχρεώνει τη χρήση των PIN κατά τη δημιουργία

ενός νέου χρήστη στα Windows 10.

Εκτός από τους καταναλωτές, το Windοws Hello φαίνεται πως χρησιμοποιείται πολύ και στην αγορά των επιχειρήσεων.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η χρήση χωρίς κωδικό πρόσβασης στο Azure Active Directory έχει αυξηθεί περισσότερο από 50 τοις εκατό, καθώς οι περισσότεροι χρήστες έχουν αλλάξει σε επιλογές σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης, όπως το Microsoft Authenticator και τα κλειδιά ασφαλείας FIDO2.

Η ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα των βελτιώσεων που έγιναν στο Windows Hello με σχεδόν κάθε μεγάλη ενημέρωση των δυνατοτήτων των Windows 10, η οποία ενθάρρυνε όλο και περισσότερους χρήστες να απορρίψουν τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης.

Το μερίδιο αγοράς του Windows Hello αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο την επόμενη χρονιά, χάρη στις νέες δυνατότητες που προστέθηκαν φέτος.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com