Η εταιρεία Amazon δέχεται μηνύσεις από δεκάδες πελάτες της, οι οποίοι την κατηγορούν για παραβίαση της προσωπικής τους ζωής, αφού δέχτηκαν απειλές, ρατσιστικά σχόλια και εκβιασμούς από hackers που παραβίασαν τις κάμερες Ring τους.

Μια νέα αγωγή, η οποία συνδυάζει πολλές υποθέσεις που καταγγέλθηκαν τα τελευταία χρόνια, ισχυρίζεται ότι τα χαλαρά μέτρα ασφαλείας στο Ring, επέτρεψαν σε hackers να πάρουν τον έλεγχο αυτών των συσκευών.

Η αγωγή, βασίζεται σε προηγούμενες υποθέσεις που υποβλήθηκαν από περισσότερα από 30 άτομα σε 15 οικογένειες, που λένε ότι οι συσκευές τους παραβιάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για να τους παρενοχλήσουν. Σε απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις, η εταιρεία “κατηγόρησε τα θύματα και προσέφερε ανεπαρκείς απαντήσεις και ψευδείς εξηγήσεις”, ισχυρίζεται η αγωγή. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται επίσης ότι η εταιρεία απέτυχε να ενημερώσει επαρκώς τα μέτρα ασφαλείας της μετά από τις παραβιάσεις.

Τα άτομα που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την αγωγή περιλαμβάνουν τις οικογένειες που αναφέρονται στην υπόθεση, καθώς και άλλους χρήστες του Ring που έχουν πέσει θύματα παραβίασης. Η αγωγή καλύπτει επίσης δεκάδες χιλιάδες πελάτες που αγόρασαν συσκευές Ring μεταξύ 2015 και 2019, ακόμα κι αν δεν είχαν παραβιαστεί.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι hackers που παραβίασαν κάμερες Ring, προσέβαλαν, απαίτησαν λύτρα ή απείλησαν τους ιδιοκτήτες.

Ένας χρήστης του Ring είπε ότι ενώ έβλεπε τηλεόραση στο σπίτι του ένα απόγευμα, άκουσε ξαφνικά κάποιον να τον ρωτάει μέσα από την κάμερα

τι παρακολουθεί. Ένας άλλος χρήστης, ισχυρίζεται ότι ένας άγνωστος μίλησε στα παιδιά του μέσω της συσκευής, σχολιάζοντας το παιχνίδι τους και τα ενθάρρυνε να πλησιάσουν την κάμερα.

Σε μια άλλη περίπτωση, μια ηλικιωμένη γυναίκα φέρεται να άκουσε από την κάμερά της την φράση «απόψε θα πεθαίνεις» καθώς και διάφορα σεξουαλικά σχόλια. Λόγω της σύγχυσης που προκλήθηκε από το hack, η γυναίκα αναγκάστηκε τελικά να επιστρέψει στην οικογένειά της, καθώς δεν αισθανόταν πλέον ασφαλής εκεί όπου ζούσε.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ποιος κρύβεται πίσω από τα hacks και τα θύματα λένε ότι ακόμα δεν γνωρίζουν ποιος είχε πρόσβαση στα σπίτια τους μέσω των συσκευών.

Όπως ισχυρίζεται η αγωγή, η Ring έπεσε θύμα παραβίασης το 2019, οπότε τα κλεμμένα διαπιστευτήρια από αυτήν την παραβίαση μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για εισβολή στις κάμερες των χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι οι παραβιάσεις, ενδέχεται να οφείλονται στην ίδια την εταιρεία. Τέλος η αγωγή ανέφερε ότι, επί του παρόντος, η Ring “δεν έχει βελτιώσει επαρκώς τις πρακτικές ασφαλείας της ή δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις συνεχιζόμενες απειλές στις οποίες θέτουν τους πελάτες της τα προϊόντα της”. Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και απορρήτου έχουν επίσης επικρίνει την απάντηση της Ring.