Το Discord ανακοίνωσε στις 8 Ιανουαρίου ότι θα κλείσει από την πλατφόρμα του έναν server που λειτουργεί υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Ο server με την ονομασία “TheDonald” επιτρέπει σε άτομα που τάσσονται υπέρ του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ να συγκεντρώνονται ψηφιακά. Ωστόσο, αυτός ο server συνδέθηκε άμεσα με το πρόσφατα απαγορευμένο subreddit r / DonaldTrump και ένα ξεχωριστό φόρουμ συζήτησης, το thedonald.win.

Μετά τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Τραμπ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πέντε θάνατοι, το Reddit απαγόρευσε το subreddit r / DonaldTrump για φερόμενη “υποκίνηση βίας”. Το Thedonald.win, το οποίο ήταν «παρακλάδι» του προηγουμένως απαγορευμένου subreddit r / The_Donald, επίσης υποκινούσε βία.

Discord

Εκπρόσωπος του Discord ανέφερε μέσω email τα εξής: «Ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτός ο server χρησιμοποιήθηκε για την οργάνωση των ταραχών που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου, το Discord αποφάσισε να απαγορεύσει τον server με την ονομασία “TheDonald”, λόγω της ανοιχτής σύνδεσής του με ένα διαδικτυακό φόρουμ που χρησιμοποιείται για να υποκινήσει βία, να σχεδιάσει ένοπλη εξέγερση στις ΗΠΑ και να διαδώσει παραπληροφόρηση περί φερόμενης απάτης στις Αμερικανικές εκλογές του 2020.»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Discord προχώρησε στην απαγόρευση ακροδεξιών εξτρεμιστών από την πλατφόρμα του. Το 2017, μετά την αιματηρή διαμαρτυρία “Unite the Right”

στο Charlottesville, το Discord έκλεισε έναν server που συνδεόταν με ένα ρατσιστικό site υποκινούμενο από λευκούς.
Εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του Τραμπ

Ο εκπρόσωπος του Discord τόνισε ότι η εταιρεία ακολουθεί μια πολιτική μηδενικής ανοχής κατά του μίσους και της βίας οποιουδήποτε είδους στην πλατφόρμα, ή τη χρήση της πλατφόρμας του για υποστήριξη ή οργάνωση γύρω από τον βίαιο εξτρεμισμό.

Η κίνηση του Discord να κλείσει τον server υποστήριξης του Τραμπ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των μελών του thedonald.win, οι οποίοι αποκάλεσαν τα στελέχη του Discord “pedos” (συντομογραφία της λέξης «paedophiles»), λέγοντας ακόμη ότι «αυτοί οι CEOs πρέπει να συρθούν στο δρόμο».

Επί του παρόντος, πραγματοποιούνται συζητήσεις για το thedonald.win σχετικά με τη διάπραξη βίας εναντίον πολιτικών: «Κυνηγήστε αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς που έκλεψαν στις εκλογές. Στη συνέχεια, σχεδιάστε το επόμενο βήμα, δείτε ποιος μπορεί να πάρει το υψηλό σκορ.»