Οι λάτρεις του Bitcoin που θεωρούν δεδομένη την επιστροφή του πάνω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων έχουν προβληματιστεί επειδή η ζήτηση για το μεγαλύτερο fund που παρακολουθεί το ψηφιακό νόμισμα παραμένει περιορισμένη, αναφέρει η JPMorgan Chase & Co.

Ο ρυθμός των ροών στο Grayscale Bitcoin Trust αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται να έχει κορυφωθεί με βάση τους κυλιόμενους μέσους όρους τεσσάρων εβδομάδων, ανέφεραν οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλή Νικόλαο Πανιγκιρτζόγλου. Το fund υποχώρησε 22% τις τελευταίες δύο εβδομάδες έως τις 22 Ιανουαρίου, ξεπερνώντας κατά 17% την πτώση του Bitcoin την ίδια περίοδο.

«Προς το παρόν, η ώθηση των θεσμικών ροών πίσω από το Grayscale Bitcoin Trust δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε το Bitcοin να ξεπεράσει τα 40.000 $», ανέφεραν οι αναλυτές. Πρόσθεσαν ότι «ο κίνδυνος είναι ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να χαλαρώνουν τις προθεσμιακές θέσεις του Bitcοin».

Το ξέφρενο ράλι του Bitcoin έχασε δυναμική του αφού το μεγαλύτερο κρυπτονομίσματα έφτασε στο αποκορύφωμα των 42.000 δολαρίων στις 8 Ιανουαρίου. Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι το θεσμικό ενδιαφέρον βοήθησε στην ενίσχυση της χρήσης του Bitcoin ως αντιστάθμισης έναντι της αδυναμίας και του πληθωρισμού του δολαρίου, ενώ οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι η τελευταία αύξηση είναι ακόμη μια κερδοσκοπική φούσκα, παρόμοια με τη μανία του 2017 που κατέληξε στην κατάρρευση της τιμής του νομίσματος.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο περίπου 4% – έφτασε στα 33.225 δολάρια – στο Λονδίνο τη Δευτέρα. Το ψηφιακό νόμισμα εξακολουθεί να να καταγράφει κέρδη 270% τον τελευταίο χρόνο, παρά το γεγονός ότι η τιμή του έχει υποχωρήσει κατά 10.000 δολάρια περίπου, από τον Ιανουάριο.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com