Η Google κυκλοφορεί επιτέλους υποστήριξη μετάφρασης εκτός σύνδεσης στο Google Lens σε Android. Το χαρακτηριστικό αυτό, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφράσουν άμεσα κείμενο χωρίς την ανάγκη για ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά από το 9to5Google, η υποστήριξη της offline μετάφρασης στο Google Lens κυκλοφορεί στους χρήστες μέσω μιας ενημέρωσης από τον server. Μόλις λάβετε την ενημέρωση, θα πρέπει να δείτε ένα νέο μήνυμα “Tap to download” που επισημαίνει ένα νέο κουμπί δίπλα στις περισσότερες γλώσσες στην οθόνη “Select language”. Αν πατήσετε αυτό το κουμπί, θα γίνει λήψη του αντίστοιχου πακέτου γλωσσών για μεταφράσεις εκτός σύνδεσης.

Μετά τη λήψη ενός πακέτου γλωσσών, θα εμφανιστεί ένα σημάδι επιλογής δίπλα στη γλώσσα για να υποδείξει ότι είναι έτοιμο για μεταφράσεις εκτός σύνδεσης. Μετά τη λήψη, το Google Lens θα μπορεί να μεταφράζει κείμενο ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όπως και η λειτουργία άμεσης μετάφρασης στο Google Translate, η λειτουργία μετάφρασης εκτός σύνδεσης στο Google Lens θα μεταφράσει αυτόματα το αναγνωρισμένο κείμενο μόλις τοποθετήσετε την κάμερα εκεί που πρέπει.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω screenshot, η μετάφραση θα επικαλυφθεί στο live preview. Το παράθυρο προεπισκόπησης θα επισημάνει επίσης ότι η μετάφραση πραγματοποιήθηκε χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο σε ένα sheet στο κάτω μέρος, μαζί με μια σημείωση που αναφέρει ότι «ορισμένες λειτουργίες [δεν] ήταν διαθέσιμες». Το sheet θα περιλαμβάνει επίσης ένα κουμπί “Copy all” για να σας βοηθήσει να αντιγράψετε γρήγορα το μεταφρασμένο κείμενο στο πρόχειρο.

Η μετάφραση εκτός σύνδεσης στο Google Lens σε Android κυκλοφορεί ευρέως στους χρήστες μέσω μιας ενημέρωσης από την πλευρά του server, αλλά θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι σε μια πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Google για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση, μπορείτε να ενημερώσετε σε μια πιο πρόσφατη έκδοση.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com