Το hedge fund Melvin Capital, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιανουάριο έχασε 4,5 δισεκατομμυρία δολάρια σε assets – πτώση 53% – μετά το στοίχημα που είχε βάλει ότι η τιμή της μετοχής του GameStop θα πέσει, ανέφερε η Financial Times την Κυριακή. Και αυτό μετά από μια ένεση 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων από προηγούμενους επενδυτές, οι οποίοι μπήκαν για να σώσουν το fund από την κατάρρευση.

Η σύντομη εκδοχή του τι συνέβη είναι η παρακάτω: To Melvin, καθώς και κάποια άλλα funds, στοιχηματίζουν εναντίον του GameStop μειώνοντας τεράστια ποσά του αποθέματός του. Οι traders του Reddit που συχνάζουν στα subreddit r/wallstreetbets παρατήρησαν ότι το απόθεμα του GameStop ήταν υπερβολικά χαμηλό (ίσως άδικα), και απάντησαν αγοράζοντας το απόθεμα μαζικά, ανεβάζοντας την τιμή υψηλότερα, αναγκάζοντας τους «shorters» να αγοράσουν το απόθεμα για να καλύψουν τις απώλειές τους. Αυτό, με τη σειρά του, άσκησε τεράστια πίεση στο Melvin και σε άλλα shorters. Τελικά, το Melvin είπε ότι έχασε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων.

Σύμφωνα με την FT, το Melvin έχει αλλάξει από τότε το χαρτοφυλάκιό του για να είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνο – μια πηγή δήλωσε ότι ο δείκτης μόχλευσης της εταιρείας είναι στο χαμηλότερο από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία το 2014.

Πριν από το φιάσκο του GameStop, το Melvin ήταν ένα από τα hedge fund με τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς, με 52% ετήσιο κέρδος.

Η τιμή της μετοχής του GameStop εξακολουθεί να αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Έκτοτε, οι traders στο r/wallstreetbets έχουν στρέψει την προσοχή τους σε άλλα assets. Ένα από αυτά είναι το ασήμι, η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί στα 29 $ – τιμή που δεν είχε φτάσει το μέταλλο τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com