Σύμφωνα με το πρόγραμμα κυκλοφορίας του Ubuntu, η Canonical ανακοινώνει τη νέα έκδοση του Ubuntu περίπου ένα μήνα μετά τη νέα κυκλοφορία του GNOME.

Ως εκ τούτου, κάθε έκδοση του Ubuntu περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του GNOME, όπως το Ubuntu 20.10 “Groovy Gorilla” έφτασε με το GNOME 3.38 “Orbis.”

Ωστόσο, για το επόμενο Ubuntu 21.04 “Hirsute Hippo”, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου 2021, η Canonical αποφάσισε να αλλάξει το προγραμματισμένο της σχέδιο.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα, το Ubuntu 21.04 θα έπρεπε να διαθέτει το GNOME 40 desktop, το οποίο θα φτάσει τον Μάρτιο του 2021, ένα μήνα πριν από τη νέα κυκλοφορία του Ubuntu.

Αλλά τώρα, σύμφωνα με μια νέα ανακοίνωση του Sebastien Bacher του Ubuntu, το Hirsute Hippo θα παραμείνει στο GNOME 3.38 με GTK3, αντί για το GNOME 40 με το GTK4.

Σύμφωνα με τον Sebastien Bacher, ο λόγος πίσω από αυτό είναι η σταθερότητα ενός νέου κιτ εργαλείων GTK4, μια σημαντική αναθεώρηση σχεδιασμού shell στο GNOME 40 και ο αντίκτυπός του στα extensions GNOME και το θέμα Yaru GTK, το οποίο το Ubuntu περιλαμβάνει από προεπιλογή

.

Εξαιτίας αυτών των λόγων, αυτός ο κύκλος έκδοσης του Ubuntu δεν θα διαθέτει τα GNOME 40 και GTK4.

Παρ ‘όλα αυτά, το Ubuntu 21.04 θα κυκλοφορήσει σίγουρα με άλλες αλλαγές όπως τα «private home directories» από προεπιλογή.

Εκτός από το Ubuntu, η ομάδα του Fedora σχεδιάζει να παρουσιάσει την πιο πρόσφατη κυκλοφορία GNOME, το GNOME 40 στο επερχόμενο Fedora 34, το οποίο θα φτάσει επίσης τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Επίσης, εάν θέλετε να δοκιμάσετε την έκδοση ανάπτυξης του Ubuntu 21.04 Hirsute Hippo πριν από τη σταθερή κυκλοφορία του, μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com