Ο Elon Musk, CEO της Tesla και της SpaceX, αποκάλυψε ότι πλησίασε τη διοίκηση του Biden σχετικά με την εφαρμογή ενός φόρου άνθρακα και φαίνεται πως η νέα κυβέρνηση δεν είναι και πολύ δεκτική στην ιδέα του.

Φόρος άνθρακα

Η ιδέα ενός φόρου άνθρακα έχει ως στόχο το να σταματήσει η εκπομπή άνθρακα. Μπορεί να εφαρμοστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του άμεσου κόστους για τις βιομηχανίες με βάση τις εκτιμώμενες εκπομπές που προκύπτουν από τη λειτουργία τους ή ως φόρο σε επίπεδο καταναλωτή.

Ο Elon Musk είναι υποστηρικτής αυτής της ιδέας εδώ και χρόνια.

Ο Musk αναφέρει: Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα που εκπέμπουν CO2, οι τιμές δεν είναι ακριβείς, δεδομένου ότι δεν αντικατοπτρίζουν την ανεκτίμητη εξωτερική έκλυση άνθρακα στην ατμόσφαιρα και τους ωκεανούς, η οποία έχει τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον και την υγεία του πληθυσμού. Ορισμένες μελέτες υπολόγισαν ότι αυτό το κόστος φτάνει τα τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Elon Musk πιέζει τον Biden για φόρο άνθρακα

Σε μια νέα συνέντευξη με τον Joe Rogan, ο Musk αποκάλυψε ότι πλησίασε τη νέα κυβέρνηση Biden σχετικά με την επιβολή φόρου άνθρακα στις ΗΠΑ.

Ο CEO της Tesla είπε: Μίλησα με τη διοίκηση του Μπάιντεν [σχετικά με την εφαρμογή ενός φόρου άνθρακα] και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν «Λοιπόν, αυτό φαίνεται να είναι πολύ πολιτικά δύσκολο».

Δεν φαίνεται ότι η νέα διοίκηση να είναι και πολύ πρόθυμη να εφαρμόσει την νέα αυτή ιδέα.

Ο Musk πρόσθεσε ότι τους είπε ότι πιστεύει ότι μια ισχυρή δέσμευση για το περιβάλλον ήταν «ένας από τους λόγους για τους οποίους εξελέγησαν».

Ένας φόρος άνθρακα στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από άνθρακα και φυσικό αέριο καθώς και βενζίνη θα ήταν προφανώς ένα μεγάλο όφελος για την Tesla, καθιστώντας τα συστήματα ηλιακής ενέργειας και τα ηλεκτρικά οχήματά της πιο ανταγωνιστικά, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος σημείωσε ότι αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί και το κόστος των οχημάτων της SpaceX.

Ο Musk πρότεινε να εφαρμοστεί ο φόρος άνθρακα στο σημείο της κατανάλωσης, όπως οι φόροι επί του αλκοόλ και του καπνού, αλλά πρότεινε επίσης να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα επηρεάζει τα άτομα με χαμηλό εισόδημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk πλησιάζει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρουσιάζοντας την ιδεά του. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και με την κυβέρνηση Trump.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co