Η Microsoft εργάζεται για την ενίσχυση των δυνατοτήτων προστασίας του Exchange Online phishing, προσθέτοντας υποστήριξη για External email tags στην email υπηρεσία που βασίζεται στο cloud.

Μόλις η λειτουργία είναι διαθέσιμη, οι admins του Exchange Online μπορούν να αυξήσουν την προστασία από τα spam και phishing μηνύματα, επισημαίνοντας αυτόματα όλα τα email που προέρχονται από εξωτερικούς αποστολείς (εκτός του οργανισμού).

“Αυτό θα επιτευχθεί παρουσιάζοντας ένα νέο tag σε emails που ονομάζεται ‘External’ στη λίστα των μηνυμάτων,” εξηγεί η Microsoft.

“Σε ορισμένους clients του Outlook, θα συμπεριληφθεί ένα “mail tip” στην κορυφή του παραθύρου ανάγνωσης με το email του αποστολέα.”

Τα νέα External email tags θα εμφανίζονται μόνο στο Outlook στο web, στο νέο Outlook για Mac και στο Outlook για κινητά (iOS και Android).

Πώς να ενεργοποιήσετε την εξωτερική σήμανση των email

Μετά τη διάθεσή του σε όλα τα περιβάλλοντα του Office 365 σε τυπικούς multi-tenants σε όλο τον κόσμο αργότερα αυτό το μήνα, η δυνατότητα του External tag του Exchange Online θα απενεργοποιηθεί από προεπιλογή.

Οι διαχειριστές που θέλουν να το ενεργοποιήσουν στους tenants τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα cmdlet Get-ExternalInOutlook και Set-ExternalInOutlook PowerShell

για να προβάλλουν και να τροποποιήσουν τη διαμόρφωση ταυτοποίησης εξωτερικού αποστολέα σε υποστηριζόμενες εκδόσεις του Outlook.

“Εάν ενεργοποιήσετε το cmdlet, εντός 24-48 ωρών, οι χρήστες σας θα αρχίσουν να βλέπουν ένα προειδοποιητικό tag σε email που λαμβάνονται από εξωτερικές πηγές (εκτός του οργανισμού σας)”, λέει η Microsoft.

“Στο Outlook mobile, πατώντας στο External tag στο πάνω μέρος του μηνύματος, ο χρήστης θα δει το email του αποστολέα.”

Η Microsoft εργάζεται επίσης για την προσθήκη υποστήριξης SMTP MTA Strict Transport Security (MTA-STS) στο Exchange Online για να αποτρέψει τις επιθέσεις υποβάθμισης και man-in-the-middle (MITM).

Πέρυσι, το Exchange Online πρόσθεσε και την υποστήριξη για plus addressing (επίσης γνωστή ως δευτερεύουσα διεύθυνση ή λεπτομερή διεύθυνση), επιτρέποντας στους πελάτες του Office 365 να χρησιμοποιούν απεριόριστες διευθύνσεις email παραλήπτη μιας χρήσης για να φιλτράρουν και να εντοπίζουν email sources.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com