Το Invoke της Harman Kardon ήταν το πρώτο ηχείο που χρησιμοποίησε το ηχείο Cortana της Microsoft, και όπως αποδείχθηκε αργότερα ήταν και το τελευταίο. Το 2020, η Microsoft δήλωσε ότι θα τερματίσει το consumer support για την Cortana σε iOS, Android και Invoke έως τις αρχές του 2021 και θα χρησιμοποιήσει τον AI assistant αποκλειστικά για επιχειρηματικές εφαρμογές όπως το Microsoft 365. Εκείνη η ημέρα έχει έρθει, καθώς η Harman Kardon ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού που θα απενεργοποιεί την Cortana και θα μετατρέπει το Invoke σε κανονικό ηχείο Bluetooth, ανέφερε το site Thurott.

Η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει αύριο, οπότε η Harman Kardon συμβούλεψε τους ιδιοκτήτες να αφήσουν το ηχείο “συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και το διατηρήσουν στο internet για μια ολόκληρη νύχτα. Η ενημέρωση θα λήξει μετά τις 30 Ιουνίου 2021, αλλά η εταιρεία που ανήκει στη Samsung σημείωσε ότι “η υπηρεσία της Cortana… θα λήξει

τους επόμενους μήνες, ανεξάρτητα από το αν θα λάβετε την αυριανή ενημέρωση.”

Το Invoke ήταν ένα πολύ καλό έξυπνο ηχείο όταν κυκλοφόρησε το 2017, με εξαιρετική ποιότητα ήχου και συμβατότητα συσκευών, αν και η έλλειψη δεξιοτήτων της Cortana ήταν ένα αδύναμο σημείο του. Η Harman Kardon σημείωσε ότι δεν είχε καμία άποψη στο θέμα, καθώς ήταν η απόφαση της Microsoft να τερματίσει την υποστήριξη. Όταν η γιγαντιαία εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι θα αφαιρέσει την Cortana από το Invoke, προσέφερε στους αγοραστές μια δωροκάρτα 50 $ για να τους δελεάσει. Τέλος, η Microsoft θα τερματίσει σύντομα την υποστήριξη της Cortana στα δικά της headphones Surface.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com