Η Tesla ξεκινά το δικό της social network (πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης), έχοντας ως στόχο να αξιοποιήσει τη συλλογική δύναμη των οπαδών της για προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων και πολιτικές εκστρατείες. Πρόκειται για το Engage Tesla, που θα αντικαταστήσει το φόρουμ που διατηρούσε μέχρι σήμερα η εταιρεία, το περιεχόμενο του οποίου θα παραμείνει προσβάσιμο, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να προσθέσει ή να τροποποιήσει το περιεχόμενο.

Στο Engage Tesla θα μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο οι ιδιοκτήτες μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και εκείνοι που επιθυμούν να παρακολουθούν στενά τις δραστηριότητές της. Επιπλέον, σε αυτή την πλατφόρμα τα μέλη θα μπορούν να συζητήσουν θέματα, φήμες και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την εταιρεία.

Engage Tesla: Η Τesla δημιουργεί το δικό της social network!

Επιπλέον, το Tesla Engagement Platform θα αποτελέσει ένα εργαλείο ώστε να διοργανώνονται δράσεις κοινωφελούς και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ενώ θα αποτελέσει και ένα «γόνιμο» έδαφος για την ανταλλαγή και την ανάπτυξη νέων ιδεών.

Το social network που έχει στου νου του ο CEO της Tesla, Elon Musk, θα έχει επίσης ως στόχο την συγκέντρωση των Tesla’s Owners Clubs με την ομάδα δημόσιας πολιτικής της εταιρείας. Επίσης, οι χρήστες θα έχουν περιορισμούς στο να σχολιάζουν αναρτήσεις που γίνονται από την ίδια την εταιρεία.

Engage Tesla: Η Τesla δημιουργεί το δικό της social network!

Η σελίδα καλωσορίσματος του Engage Tesla αναφέρει τα ακόλουθα: «Στόχος της πλατφόρμας μας είναι να δημιουργήσει μια ψηφιακή βάση για όλη τη δουλειά μας και να διευκολύνει τα μέλη της κοινότητας της Tesla να μάθουν τί είναι τοπ για εμάς, ενώ μας βοηθά να λάβουμε ουσιαστική δράση και να παραμείνουμε σε επαφή.»

Μια συνεχιζόμενη εκστρατεία ενθαρρύνει τα μέλη που βρίσκονται στη Νεμπράσκα να επικοινωνήσουν με τους Γερουσιαστές τους και να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη νομοθεσία που θα επέτρεπε στην Τesla να ανοίξει τις δικές της αδειοδοτημένες τοποθεσίες πωλήσεων και κέντρα εξυπηρέτησης στην πολιτεία.

Μια άλλη ανάρτηση αφορά την οργάνωση εκστρατειών συγκέντρωσης χρημάτων για κοινότητες του Τέξας που επηρεάστηκαν από την πρόσφατη καταστροφική χειμερινή καταιγίδα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για τράπεζες τροφίμων, καταφύγια αστέγων και φιλανθρωπικά ιδρύματα διάσωσης κατοικίδιων ζώων.

Engage Tesla: Η Τesla δημιουργεί το δικό της social network!

Το Τesla Owners’ Club της Silicon Valley συγκέντρωσε πρόσφατα πάνω από 10.000$ για να βοηθήσει στην ανακούφιση από καταστροφές που επέφερε η χιονοθύελλα του Τέξας.

Η μετάβαση σε μια νέα πλατφόρμα με περισσότερη εταιρική επίβλεψη έχει αναστατώσει ορισμένα μέλη του φόρουμ, τα οποία ισχυρίζονται ότι το Engage Tesla θα εμποδίζει τις συζητήσεις για κάποια θέματα.