Η Ola Electric ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών σκούτερ (EV), σχεδιασμένο να παράγει 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά δίκυκλα 100 km/h ετησίως. Το εργοστάσιο όχι μόνο θα παράγει πράσινα οχήματα, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι και πολύ πράσινο.

Επί του παρόντος υπό κατασκευή στη νότια ινδική πολιτεία του Ταμίλ Ναντού, το Ola FutureFactory είναι χτισμένο σε μια έκταση 500 στρεμμάτων (2 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Το εργοστάσιο αναμένεται να προσφέρει 10.000 θέσεις εργασίας όταν ολοκληρωθεί, με την παραγωγή φάσης 1 ηλεκτρικών σκούτερ να ξεκινήσει έως τον Ιούνιο.

Η φάση 1 θα έχει μια αρχική ετήσια παραγωγική ικανότητα 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών σκούτερ ετησίως, αλλά η φάση 2 θα αυξήσει την ικανότητα στα 10 εκατομμύρια μέχρι το 2022. Μόλις φτάσει σε πλήρη χωρητικότητα με 10 γραμμές παραγωγής, η Ola Electric αναμένει το εργοστάσιο να παράγει ένα σκούτερ κάθε δύο δευτερόλεπτα.

Το εργοστάσιο θα φιλοξενήσει τη δική του δοκιμαστική πίστα μέσα στις εγκαταστάσεις, στην οποία θα γίνεται ο τελικός έλεγχος των οχημάτων ακόμη και όταν ο καιρός είναι δύσκολος. Χωρίς εκπομπές, τα ηλεκτρικά σκούτερ μπορούν να λειτουργούν

με ασφάλεια σε εσωτερικούς χώρους – σε αντίθεση με τα σκούτερ με αέριο.

Το εργοστάσιο θα είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένο, με 3.000 ρομπότ με δυνατότητα AI να λειτουργούν μαζί με χιλιάδες υπαλλήλους.

Η Ola Electric επικεντρώθηκε επίσης στην βιώσιμη κατασκευή. Η οροφή του megafactory θα διαθέτει μια τεράστια ηλιακή συστοιχία που θα παρέχει πλεόνασμα ενέργειας. Ένα δάσος 2 στρεμμάτων περιλαμβάνεται στο ίδιο το εργοστάσιο και άλλα 100 στρέμματα δάσους περιβάλλουν το εργοστάσιο. Όλα τα δέντρα που ξεριζώθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής προστατεύθηκαν και ξαναφυτεύτηκαν κάπου κοντά.

Η Ola αποκαλεί το εργοστάσιο της ως «το πιο βιώσιμο εργοστάσιο στον κόσμο».

Μπορείτε να δείτε μια πιο λεπτομερή επισκόπηση των εργοστασιακών σχεδίων στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co